Tarifele la mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov cresc cu 7,5% în sezonul de iarnă 2018-2019

Tarifele la mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov cresc cu 7,5% în sezonul de iarnă 2018-2019

Consiliul Local Braşov a aprobat, în şedinţa de miercuri, majorarea tarifelor la mijloacele de transport pe cablu din Poiana Braşov cu 7,5% în sezonul de iarnă 2018-2019.

La instalaţiile de transport pe cablu telegondolă, telescaune, teleschiuri, cel mai mult folosite de schiori, preţurile sunt mai mici decât la telecabine, unde tarifele pentru o urcare sau o coborâre au crescut de la 20 lei la 25 lei .

''Având în vedere că la unele instalaţii de transport pe cablu tarifele nu au mai crescut din sezonul 2013-2014, am fost nevoiţi să actualizăm aceste tarife. Sunt creşteri mai mici sau mai mari. De exemplu, la ceea ce înseamnă instalaţiile de transport pe cablu destinate schiorilor (telegondolă, telescaune, teleschiuri), creşterile nu sunt foarte mari. Creşterile mari sunt pentru turiştii care folosesc telecabinele pentru o urcare sau o coborâre. De asemenea, pentru cartele creşterile sunt de 3, 4 şi 5%. Creşterea medie a tarifelor la instalaţiile de transport pe cablu din Poiana Braşov, în sezonul 2018-2019, este undeva la 7,5%. Aceste creşteri au fost necesare având în vedere majorarea de preţ la energie electrică, apă, întreţinerea pârtiilor, domeniul schiabil fiind întreţinut în tot anul, iar toate aceste cheltuieli trebuie să se regăsească în tarife. De asemenea, o serie de investiţii care s-au făcut şi se fac în staţiune cum este parcarea supraetajată inaugurată anul trecut în Poiana Mică, dar şi cele două automate pentru eliberarea cartelelor pentru transportul pe cablu, care vor fi instalate în perioada următoare în zona parcării, pentru ca cei care parchează aici", a declarat, după şedinţa Consiliului local, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

El a adăugat că Primăria are în administrare telescaunul Ruia şi telescaunul Lupului, iar telecabinele, telegondola şi teleschiurile sunt în proprietatea unei firme private, care plăteşte Primăriei Braşov un procent de 10% din încasări.

În sezonul trecut 2,3 milioane de turişti au trecut pe la turnichetele mijloacelor de transport pe cablu din Poiana Braşov, număr în creştere. Chiar şi turiştii care vin în staţiunile de pe Valea Prahovei vin să schieze în Poiana Braşov, după ce domeniul schiabil a fost modernizat în 2009, şi pârtiile sunt în lungime de 25 km, foarte largi şi cu grade diferite de dificultate, ceea ce preferă o mare parte a schiorilor.

Potrivit noilor tarife, o urcare simplă cu telecabina costă 25 de lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii faţă de 20 lei şi 10 lei pentru copii, până acum. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă 35 de lei pentru adulţi şi 20 lei pentru copii. Cartelele cu puncte pentru telecabine, telegondolă, telescaune şi teleschiuri costă între 45 lei o cartelă cu 10 puncte pentru adulţi şi 25 de lei copii până la 570 lei pentru adulţi şi 300 lei pentru copii, o cartelă cu 240 de puncte. Cartelele sunt cu 10, 20, 30, 60, 80, 120 şi 240 de puncte.

Preţul unui abonament pentru o zi este de 150 lei pentru adulţi şi 70 lei pentru copii, iar pentru 10 zile din sezon (consecutive sau nu), preţul ajunge la 1.050 lei pentru adulţi şi 650 lei pentru copii. Abonamentele sunt atât pe zile cât şi pe intervale orare, de la 11.00, 13.00 şi 14.00. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...