Ţările de Jos: Politicianul Arnoud van Doorn, suspectat că plănuia asasinarea premierului Mark Rutte

Ţările de Jos: Politicianul Arnoud van Doorn, suspectat că plănuia asasinarea premierului Mark Rutte

Controversatul politician olandez Arnoud van Doorn, care a părăsit partidul de extremă-dreapta al lui Geert Wilders şi s-a convertit la islam, a fost arestat la finalul săptămânii trecute pentru ''intenţia'' de asasinare a premierului Mark Rutte, a anunţat avocatul său, citat marţi de politico.eu.

Poliţia l-a arestat pe Van Doorn pentru că a acţionat ''în mod suspect'' în timp ce se afla în acelaşi cartier din Haga cu Mark Rutte. El a fost eliberat din arest luni, fără a fi formulată o acuzaţie pe numele său.

Van Doorn de declarat pentru media locale că se afla în zona respectivă din Haga pentru a-i da medicamente pisicii mamei sale şi a oprit la o cafenea care întâmplător se află vis-a-vis de sala de fitness în care era Mark Rutte.

Măsurile de securitate pentru premierul olandez au fost consolidate în urmă cu câteva zile de teama unei răpiri sau a unui atac comise de o bandă infracţională. Potrivit cotidianului De Telegraaf, ofiţeri din Serviciul de securitate regal şi diplomatic (DKDB) au fost mobilizaţi suplimentar pentru a-l însoţi Rutte, care de obicei merge la birou cu bicicleta.

În 2012, Arnoud van Doorn s-a convertit la islam după ce a părăsit Partidul Libertăţii, condus de Geert Wilders. Ulterior el a fondat Partidul pentru Unitate, care nu a reuşit să obţină un mandat în alegerile parlamentare din acest an.

El a fost condamnat pentru postarea de mesaje antisemite pe Twitter, scurgerea unor documente oficiale către presă, posesia ilegală de arme de foc şi vânzarea de droguri către minori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria