Ţările de Jos vor trimite Ucrainei arme grele, a anunţat premierul olandez

Ţările de Jos vor trimite Ucrainei arme grele, a anunţat premierul olandez

Ţările de Jos vor susţine Ucraina cu arme grele, precum vehicule blindate, a anunţat premierul olandez Mark Rutte marţi, pe Twitter, informează dpa.

Acest lucru a fost promis în timpul unei convorbiri pe care Rutte a avut-o la telefon cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

"Livrarea de materiale (militare) adiţionale mai grele" este de asemenea analizată împreună cu aliaţii, a informat premierul olandez.

Ministrul apărării al Ţărilor de Jos, Kajsa Ollongren, a declarat la postul NOS TV că "o nouă fază a războiului din Ucraina începe, după ce Vladimir Putin a lansat ofensiva în Donbas". "Vom continua să sprijinim Ucraina", a declarat ea.

Ţările de Jos au promis livrări de arme Kievului la scurt timp după declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie. În ultimele patru săptămâni, guvernul olandez nu a publicat în mod deliberat nicio informaţie despre aceste transporturi de arme.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie şi numeşte atacarea ţării vecine drept "operaţiune militară specială" pentru "demilitarizarea" Ucrainei şi eradicarea celor pe care îi califică drept naţionalişti periculoşi. Kievul şi Occidentul acuză Moscova de agresiune neprovocată.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...