TAS, precizare în cazul Halep: Unde s-a blocat dosarul Simonei de dopaj

TAS, precizare în cazul Halep: Unde s-a blocat dosarul Simonei de dopaj

Simona Halep (31 de ani) dispare din tenisul feminin, iar Adevărul a demonstrat, la începutul săptămânii, cum fosta ocupantă a locului 1 WTA a fost trasă înapoi cu vreo 15 ani din cauza stagnării procesului ei de dopaj.

Simona Halep, în așteptarea unui verdict în cazul ei de dopaj. FOTO: Profimedia

Din păcate, Sport Resolutions, forul care trebuie să dea un prim verdict în acest dosar, lucrează cu viteza melcului. Și nici nu pare preocupat de faptul că, stând pe tușă de peste 11 luni, „Simo“ pierde puncte și bani. Și, cel mai important, ratează o etapă a carierei pe care nu o poate primi înapoi de la cineva.

De altfel, într-un răspuns oferit pentru Adevărul, Sport Resolutions a precizat că, deocamdată, n-a ajuns la un verdict. Și că așteptarea se va prelungi. Problema e că, din momentul în care vom avea acest verdict, aproape sigur, părțile implicate se vor adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Cei de la TAS au fost contactați acum de jurnalistul freelancer Daniel Radu . Într-un răspuns oferit pentru acesta, cei de la TAS au confirmat că, deocamdată, cazul Halep e blocat la Sport Resolutions. Și, până nu va veni o decizie de acolo, ei nu pot comenta în niciun fel această poveste. Iată răspunsul TAS pentru jurnalistul freelancer Daniel Radu:

Dragă domnule,

Nu a apărut nicio schimbare. Curtea de Arbitraj Sportiv (n.r. numită și Tribunalul de Arbitraj Sportiv) nu a înregistrat nicio procedura legală cu privire la chestiunea descrisă de dumneavoastră. Este de cunoștință publică faptul că dosarul se află în continuare în gestiunea agenției Federației Internaționale de Tenis (n.r. ITIA), mediat de Sport Resolutions UK.

TAS jpg

Potrivit informațiilor obținute de Daniel Radu, Simona Halep apare și astăzi pe lista jucătoarelor înscrise la US Open 2023 (28 august – 10 septembrie), actualizată în timp real, listă de pe care o sportivă s-a retras deja, anume Aleksandra Krunic (99 WTA, clasament protejat).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?