Tatăl lui Djokovici îi distruge pe australieni: Ce au vrut să facă, de fapt, cu fiul său

Tatăl lui Djokovici îi distruge pe australieni: Ce au vrut să facă, de fapt, cu fiul său

Restricțiile pandemice și anomaliile create de ele dispar, treptat, senzația fiind că totul s-a întâmplat într-o altă viață sau că am asistat la scenariul unui film horror SF.

Srdjan (dreapta), alături de Novak Djokovici.

Chiar dacă, astăzi, excluzând China, viața a revenit la normal în restul lumii, multe dintre întâmplările din perioada martie 2020 – martie 2022 (n.r. - momentul ridicării Stării de alertă în România) vor rămâne în istoria neagră a omenirii. Iar un astfel de episod, care a pătat sportul-alb, a fost acel scandal cu expulzarea lui Djokovici din Australia. Asta după ce, într-o primă fază, organizatorii Australian Open, dar și autoritățile locale își dăduseră acordul pentru ca sârbul să joace în primul Grand Slam al anului, primind o scutire de la vaccinare anti-COVID pe baza unui dosar anonimizat în momentul analizării sale!

Iar Nole nu doar că a fost expulzat – a și petrecut mai multe zile în detenție într-un centru pentru azilanți, cât a fost la Melbourne! – dar a și primit interdicția de a reveni în Australia, timp de 3 ani. Doar că acum a venit confirmarea oficială: această interdicție a fost anulată, ceea ce înseamnă că Djokovici, dacă va fi sănătos, va putea juca în ediția din 2023 a turneului de la Australian Open. Mai ales că, între timp, „Țara Cangurilor“ a renunțat și la certificatul de vaccinare pentru cei care vor să intră în țară.

„O rușine absolută!“

Așadar, după un 2022 în care a ratat Australian Open și US Open din cauza statutului său de nevaccinat, Novak are perspective bune pentru 2023. Și, totuși, tatăl său nu uită și nici nu iartă ce a pățit fiul său, în ianuarie 2022 mai ales, la Melbourne.

A fost o rușine absolută! În Australia, l-au ținut într-o închisoare. Ei voiau, pur și simplu, să-l distrugă și să arate prin el, care era cel mai bun din lume, că pot face ce vor. Novak nu s-a dus acolo de capul lui, totul a fost cu acordul australienilor. A obținut o victorie mare prin faptul că a luptat pentru convingerile sale. Asta face mai mult decât zece trofee la Australian Open! Oricum, când se va trage linie, el va fi considerat cel mai bun jucător de tenis al tuturor timpurilor“, a declarat Srdjan Djokovici în presa din Serbia.

Australienii „fierb“

Nu toată lumea vede cu ochi buni revenirea lui Nole în Australia. Contestatarii sârbului sunt, în mare parte, cei care au și contribuit la expulzarea sa, în 2022. Printre ei și Karen Andrew, fost ministru de Interne. „Ar fi o palmă peste fața australienilor care au făcut ceea ce trebuie (n.r. – s-au vaccinat împotriva COVID-ului). Dacă lui Novak Djokovici i s-ar permite intrarea în țară, doar pentru că e un tenismen cunoscut, cu milioane de dolari în conturi, întrebarea evidentă e ce ai de gând să faci cu altul în circumstanțe similare, care are interdicția de a intra în țară?“, a spus Andrew, potrivit Eurosport.

9

trofee a câștigat Novak Djokovici la Australian Open până acum în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 și 2021.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...