Tatăl, mort la 45 de ani de o formă severă de COVID-19/Drama unei familii de asistenţi medicali aflaţi cu copiii la mare

Tatăl, mort la 45 de ani de o formă severă de COVID-19/Drama unei familii de asistenţi medicali aflaţi cu copiii la mare

Florin Cazacu, asistent medical la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, era la mare când a început să se simtă rău. Soţia sa, şi ea asistent medical, dar şi cei doi copii au fost şi ei testaţi pozitiv. Bărbatul nu avea comorbidităţi.

Trista poveste a familiei de asistenţi medicali din Craiova a început în data de 6 iulie 2020, când Florin Cazacu a început să se simtă rău. În acea zi, bărbatul a fost testat pozitiv şi imediat a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Florin Cazacu se afla, împreună cu soţia şi cei doi copii în concediu, la mare. Erau fericiţi că după o perioadă atât de grea se puteau bucura de câteva zile de linişte.

Imediat după internarea bărbatului, au fost testaţi atât soţia, cât şi cei doi copii, rezultatele testelor fiind pozitive în cazul tuturor.

Lavinia Cazacu, asistent medical la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, a hotărât să-şi ia copiii şi să vină acasă. După o zi de spitalizare, cei trei s-au izolat la domiciliu şi au aşteptat, zilnic, veşti bune de la Constanţa. Starea soţului se deteriora, însă, tot mai mult. Florin Cazacu a stat internat la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa până pe data de 18 iulie, când s-a înregistrat decesul. Diagnostic: infecţie Covid 19, formă severă, relatează Adevărul.

„Auzi, covide, te urăsc!“

După deces, familia asistentului medical a fost din nou testată, iar singurul rămas pozitiv a fost fiul cel mare. Zeci de colegi şi prieteni au scris mesaje pe reţelele de socializare. Pentru toţi, vestea morţii lui Florin Cazacu a căzut ca un trăznet.

„Aş fi vrut să nu fie adevãrat...De când a început nebunia «COVID» e prima oară când îl simt aproape...atât de aproape şi nemilos! Azi îl urăsc mai mult ca oricând. Azi ne-a luat un coleg, un om bun şi tânăr.. Drum lin, Florin Cazacu! Niciodată nu te vom uita! Acum cânţi şi râzi acolo, sus cu îngerii! Auzi, covide? Te urăsc!", a scris Janeta Dobre, una dintre colege. Asistentul medical Florin Cazacu avea o pasiune. Îi plăcea să cânte la orgă şi de fiecare dată când timpul îi permitea mergea la evenimente. "Iubea să cânte la orgă. Era sufletul petrecerilor noastre... Rămas bun prietenul nostru drag şi vesel!! Nu cred nici acum!!...Tot cred că este o gluma, că nu este vorba despre tine, muntele de om plin de bunătate şi veselie!!", au scris prietenii pe facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…