Tatăl și fratele bărbatului ucis pe aeroportul Orly din Paris, reținuți de poliție (sursă judiciară)

Tatăl și fratele bărbatului ucis pe aeroportul Orly din Paris, reținuți de poliție (sursă judiciară)

Tatăl și fratele bărbatului împușcat mortal sâmbătă pe aeroportul Orly din Paris au fost reținuți de poliție, a informat o sursă judiciară, care a menționat că măsura este una de rutină în astfel de circumstanțe, relatează Reuters.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne francez a declarat că este "posibil" ca în spatele incidentului de pe aeroportul Orly să existe motivații teroriste, dar că este misiunea sistemului de justiție să analizeze această posibilitate.

Individul, un musulman radicalizat cunoscut poliției și serviciilor de informații franceze, a trântit la pământ un militar de sex feminin și a încercat să-i ia arma, potrivit declarațiilor ministrului apărării Jean-Yves Le Drian, citat de DPA.

Femeia, care făcea parte dintr-o patrulă formată din trei militari care asigurau paza la aeroport, a ținut bine de arma din dotare în timpul atacului. Cei doi camarazi au hotărât să deschidă focul ca să-și apere colega și oamenii din jur, a explicat Le Drian, care a avut cuvinte de laudă la adresa profesionalismului militarilor. În prezent, femeia militar "se simte bine" după atacul "extrem de violent", au declarat reprezentanți ai armatei franceze, citați de Reuters.

Pe de altă parte, șeful operatorului aeroportuar ADP a anunțat, potrivit Reuters, că terminalul sudic al aeroportului Orly din Paris ar putea rămâne închis până sâmbătă seara. Celălalt terminal al aeroportului ar putea fi deschis mai repede, a declarat ziariștilor directorul executiv Augustin de Romanet.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

5 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția