Tatăl unui copil cu SHU ia în calcul să dea în judecată Spitalul de Pediatrie din Pitești

Tatăl unui copil cu SHU ia în calcul să dea în judecată Spitalul de Pediatrie din Pitești

Tatăl unuia dintre copiii cu sindrom hemolitic-uremic de la Spitalul "Marie Curie" ia în calcul posibilitatea de a acționa în judecată, împreună cu părinții altor copii cu aceeași afecțiune, Spitalul de Pediatrie din Pitești. Copilul său a fost externat luni de la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

"Am mai stat trei zile la Pitești degeaba, mai rău s-a înrăutățit situația. Medicii de la Spitalul din Pitești m-au trimis de la pediatrie la infecțioase pentru că medicul de gardă era foarte obosit, dormea. Mi-au zis asistentele și nu-l trezesc. M-au trimis la infecțioase unde îmi spuneau că este în regulă și mă trimiteau la pediatrie. La pediatrie mă trimiteau înapoi la infecțioase, ziceau că este bine, ne plasau ca pe minge. De trei ori au făcut așa. (...) Lor li se părea ok chiar dacă copilul era umflat și nu urina. Nu și-au făcut deloc treaba (cadrele medicale de la Spitalul de Pediatrie din Pitești — n.r.), vă spun eu. Să stați acolo să vedeți cum se comportă cu cei mici. Se comportă ca și cu niște animale. O să încerc să fac ceva. Am vorbit cu părinți, vom vedea", a afirmat tatăl copilului, care susține că șefii unității medicale din Pitești ar trebui să își dea demisia.

Întrebat dacă vrea să dea în judecată spitalul argeșean, Tiberiu Matei a spus: "Cred că da, Spitalul de Pediatrie din Pitești, am vorbit cu ceilalți părinți și o să ne sunăm să stăm de vorbă să vedem ce facem mai departe. Ne gândim la ceilalți copii".

Tatăl copilului din Topoloveni, județul Argeș, s-a declarat foarte fericit că micuțul este bine și le-a mulțumit cadrelor medicale de la "Marie Curie".

"Plecăm acasă după ceva vreme — trei săptămâni și un pic. Suntem foarte fericiți, copilul este bine, mulțumim cadrelor medicale de la "Marie Curie". A fost un coșmar trei săptămâni, ne rugam în fiecare zi ca totul să fie bine. La început, când l-am adus, era ca o legumă. Acum este destul de bine — râde, mănâncă, urinează", a spus tatăl copilului, care a menționat că specialiștii au fost acasă, în județul Argeș, pentru a preleva probe.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cinci motive pentru care litoralul românesc trebuie evitat cu orice preţ

2 „Ciorba a devenit un fel de caviar” / Turiștii, revoltați de prețurile care au explodat în Mamaia

3 Răsturnare de situație! Oana Mizil, agresată de Vanghelie din cauza acestui dobitoc?

4 Așa o fi?

5 Rozătoarele României