Tătaru (Ministerul Sănătăţii): 69 de persoane erau în carantină; 4.818 izolate la domiciliu - la ora 14,00

Tătaru (Ministerul Sănătăţii): 69 de persoane erau în carantină; 4.818 izolate la domiciliu - la ora 14,00

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat într-o conferinţă de presă că miercuri, la ora 14,00, se aflau 69 de persoane în carantină, 4.818 erau izolate la domiciliu, dintre care 920 în Bucureşti.

"Ca şi locuri în spitalele din România, paturi de boli infecţioase, în acest moment, 7.620, din care 92 de paturi sunt de anestezie şi terapie intensivă. Acestea sunt în instituţiile de boli contagioase", a precizat secretarul de stat la sediul MAI.

Potrivit acestuia, primele zece persoane care vor declarate pozitive vor fi duse la Institutul "Matei Balş", după care celelalte vor fi internate în centre din ţară.

"Pentru cei în carantină se vor ocupa Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă în subordinea prefectului cu DSP-urile şi toate celelalte deconcentrate şi agenţii fiecare în parte. Paza este asigurată de Poliţia Locală şi MAI iar pentru cei izolaţi, supravegherea este de către medicul de familie şi DSP, prin inspectorii sanitari", a arătat Tătaru. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”