Tătaru: 550 de pacienţi cu coronavirus au solicitat externarea în primele zile; ulterior s-a înregistrat o scădere

Tătaru: 550 de pacienţi cu coronavirus au solicitat externarea în primele zile; ulterior s-a înregistrat o scădere

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, la Constanţa, că în primele două-trei zile după decizia Curţii Constituţionale, la nivel naţional, circa 550 de pacienţi cu Covid-19 au solicitat externarea, numărul acestora scăzând însă în ultimele zile.

"La nivelul ţării am avut în primele două-trei zile cam 550 de pacienţi care au solicitat externarea. În ultimele zile avem o scădere a acestui număr, sunt cei asimptomatici care vor o externare mai rapidă decât cele zece zile", a spus ministrul, aflat într-o vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

El a menţionat că pentru buna gestionare a modului de internare sau izolare a pacienţilor este nevoie de legislaţia specifică.

"Pe mine mă interesează să gestionez medical, de asta am venit la Spitalul Judeţean. În contextul în care nu avem o legislaţie, aşteptăm de o săptămână jumătate să ne dea acele pârghii, acel confort medical în care să putem gestiona pe internare, pe izolare, pe carantină, persoane infectate sau persoane sănătoase care vin sau au fost în contact cu persoane infectate, până atunci noi trebuie să gestionăm medical acest moment. Suntem obligaţi prin statutul nostru, prin asigurarea sănătăţii pacienţilor, să fim pregătiţi", a afirmat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că spitalul este "pregătit", menţionând că trebuie însă respectate regulile de igienă şi distanţare socială.

"Spitalul este pregătit, dar nu trebuie să ne lăsăm doar în baza spitalului. Trebuie să respectăm şi acele principii de distanţare fizică, reguli de igienă. Spitalul este pregătit, dar odată cu creşterea numărului de cazuri şi a adresabilităţii în urgenţă foarte mare de la o zi la alta, atunci o să avem o suprasolicitare şi a compartimentului de Terapie Intensivă, care este cel mai important", a declarat Tătaru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

2 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

3 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

4 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…