Tătaru: Cazurile grave de COVID-19 sunt din ce în ce mai puţine; transmiterea comunitară e scăzută

Tătaru: Cazurile grave de COVID-19 sunt din ce în ce mai puţine; transmiterea comunitară e scăzută

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat marţi seara, la TVR1, că ne aflăm pe o pantă descendentă a îmbolnăvirilor cu COVID -19, el remarcând şi faptul că sunt din ce în ce mai puţine cazuri grave, la fel cum şi transmiterea comunitară a virusului este scăzută, iar numărul testele efectuate în întreaga ţară s-a redus.

"Suntem pe o pantă descendentă, având un număr de cazuri noi din ce în ce mai mic de la o zi la alta. Avem de patru-cinci săptămâni aproximativ 200 de cazuri la terapie intensivă. Cazurile grave sunt din ce în ce mai puţine, cele care stau pe ventilaţie mecanică", a spus Tătaru.

El a menţionat că transmiterea comunitară este scăzută în ultima perioadă, existând "focare în corpul medical, în căminele de bătrâni, în instituţiile cu pacienţi neuropsihici, în rândul celor care îngrijesc".

"Suntem pe o transmitere comunitară scăzută în ultima perioadă. Mă uit şi la testele restante rămase de pe o zi pe alta. Dacă înainte aveam şi 2.000-3.000 de teste care rămâneau nelucrate, acum avem de la o zi la alta 826 de teste în întreaga ţară", a mai afirmat ministrul Nelu Tătaru. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro