Tătaru: Constanţa are aflux mare de persoane din exterior; fără respectarea măsurilor riscă să devină focar

Tătaru: Constanţa are aflux mare de persoane din exterior; fără respectarea măsurilor riscă să devină focar

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a menţionat duminică, la Constanţa, că în această zonă este un aflux mare de persoane din exterior, judeţul fiind un potenţial focar de infectare cu noul coronavirus dacă nu sunt respectate măsurile de "izolare, carantinare, identificare".

"Nu vreau să mai avem ce am avut la Suceava. Suceava este un focar pierdut de sub control, pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanţa, avem un aflux mare din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar dacă nu avem grijă de acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. (...) Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea şi distanţarea socială şi trebuie să avem mare grijă cu personalul nostru medical", a declarat Tătaru, la finalul unei vizite pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit acestuia, în judeţul Constanţa sunt 114 cazuri de COVID-19 confirmate, dintre care trei medici, unul fiind în stare gravă, precum şi cinci asistenţi medicali şi personal auxiliar din unităţi sanitare, iar alte 77 de cadre medicale sunt în izolare la domiciliu. La nivelului judeţului, pe Anestezie - Terapie Intensivă sunt 28 de paturi, 28 de ventilatoare, număr considerat de Tătaru "suficient pentru momentul actual". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

2 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

3 Dezvăluiri BNR / Zborurile secrete cu tone de aur românesc la bord

4 Așa o fi?

5 „Un pat matrimonial mare în care o femeie se află peste un bărbat şi îi face sex oral, şi alţi trei tineri ca…