Tătaru: Constanţa are aflux mare de persoane din exterior; fără respectarea măsurilor riscă să devină focar

Tătaru: Constanţa are aflux mare de persoane din exterior; fără respectarea măsurilor riscă să devină focar

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a menţionat duminică, la Constanţa, că în această zonă este un aflux mare de persoane din exterior, judeţul fiind un potenţial focar de infectare cu noul coronavirus dacă nu sunt respectate măsurile de "izolare, carantinare, identificare".

"Nu vreau să mai avem ce am avut la Suceava. Suceava este un focar pierdut de sub control, pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanţa, avem un aflux mare din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar dacă nu avem grijă de acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. (...) Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea şi distanţarea socială şi trebuie să avem mare grijă cu personalul nostru medical", a declarat Tătaru, la finalul unei vizite pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit acestuia, în judeţul Constanţa sunt 114 cazuri de COVID-19 confirmate, dintre care trei medici, unul fiind în stare gravă, precum şi cinci asistenţi medicali şi personal auxiliar din unităţi sanitare, iar alte 77 de cadre medicale sunt în izolare la domiciliu. La nivelului judeţului, pe Anestezie - Terapie Intensivă sunt 28 de paturi, 28 de ventilatoare, număr considerat de Tătaru "suficient pentru momentul actual". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…