Tătaru: În prezent sunt locuri la ATI în Bucureşti, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse

Tătaru: În prezent sunt locuri la ATI în Bucureşti, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că, în acest moment, sunt locuri la terapie intensivă în Bucureşti, dar capacitatea de ocupare maximă ar putea fi atinsă.

"În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că tot ce înseamnă cazuri de terapie intensivă vor trebui reanalizate, ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută, pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz în parte", a precizat Tătaru.

El a spus că a făcut o evaluare a spitalelor suport COVID-19 - Ilfov, Colentina şi Witting, pentru a readapta numărul de paturi la noua situaţie când se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecţii cu noul coronavirus în Bucureşti şi pentru pregătirea pentru sezonul de gripă.

"Am fost să fac o evaluare a spitalelor suport şi aici am fost la Spitalul Ilfov, Spitalul Colentina, Spitalul Witting, precum şi la Spitalele 'Marius Nasta' şi 'Victor Babeş'. Evaluarea a însemnat tot ce înseamnă capacitate, tot ce înseamnă adaptarea la noua situaţie a numărului crescut de cazuri în Bucureşti şi pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea la cele trei spitale suport COVID s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi, mai ales, patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care o să avem concomitenţă - şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV- 2", a explicat Tătaru.

Potrivit ministrului, Spitalul Colentina "se readaptează". "Este un spital suport COVID Spitalul Colentina. Trebuie să tratăm pacienţii care sunt cu comorbidităţi tip COVID. Ceilalţi sunt în spitale de fază 3, care pot fi trataţi în aceste spitale", a afirmat Tătaru.

"Rămâne ca administratorul acelui spital, directorul acelui spital să înţeleagă că în acest moment avem o patologie SARS-CoV-2 care trebuie tratată în spitalele suport COVID. Dacă nu reuşim să stopăm sau să reducem numărul de cazuri, atunci punem în pericol pacienţii care sunt non-COVID. Trebuie să înţelegem: toţi pacienţii COVID, non COVID au dreptul la viaţă", a adăugat Nelu Tătaru. AGERPRES/(A - autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia