Tătaru: Încă 200 de paturi de terapie intensivă vor fi operaţionalizate în această săptămână

Tătaru: Încă 200 de paturi de terapie intensivă vor fi operaţionalizate în această săptămână

Circa 200 de paturi de terapie intensivă suplimentare vor fi operaţionalizate în această săptămână, potrivit precizărilor făcute luni de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Încă 200 de paturi operaţionalizăm în această săptămână în terapie intensivă, atât la nivel de teritoriu, cât şi în Bucureşti. În Bucureşti avem 21 de spitale în acest moment care sunt COVID sau parţial COVID. (...) Noi intenţionăm astăzi să mai operaţionalizăm Spitalul Cantacuzino, care să vină cu paturi de terapie intensivă şi în măsura în care va fi nevoie, evaluăm şi alte spitale în perioada următoare", a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Potrivit ministrului, principala preocupare în această perioadă este mărirea numărului de paturi de terapie intensivă.

"În terapie intensivă gestionăm mai mult de 10-14 zile şi atunci, noi pregătim aceste paturi în continuare, deşi vedem un număr care se plafonează la 9-10.000, în acelaşi timp rămânând pe terapie intensivă 1.180 de pacienţi, evaluând în acelaşi număr de decese, evaluând în acelaşi timp cazuri care trec prin a doua fază a bolii, cei care sunt la boli infecţioase şi necesită la un moment dat terapie intensivă. Deci, gestionăm dincolo de cele şapte zile în care vedem un platou, gestionăm mai mult de 10-14 zile cazurile pe care le vedem şi le vom vedea în această perioadă pe terapie intensivă. De aceea, evidenţierea altor paturi de terapie intensivă, precum şi a altor unităţi spitaliceşti care pot completa cu paturi de terapie intensivă este principala noastră preocupare în această perioadă, atât în Bucureşti, cât şi în teritoriu", a afirmat Nelu Tătaru.

El a menţionat că luni dimineaţă erau 356 de persoane intubate. AGERPRES /(A - autor: Sebastian Olaru, editor: Antonia Niţă, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”