Tătărușanu crede că Steaua va câștiga titlul de campioană

Tătărușanu crede că Steaua va câștiga titlul de campioană

Fostul portar stelist Ciprian Tătărușanu, în prezent la Fiorentina, consideră că Steaua va câștiga din nou titlul de campioană a României la fotbal, după cum a afirmat într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu fanii săi pe Facebook. ''Cu siguranță tot Steaua va câștiga campionatul'', a spus Tătărușanu, sigur că foștii săi colegi ''știu cel mai bine ce au de făcut, sunt jucători valoroși și experimentați''.

Ai o intrebare pentru mine? Las-o intr-un comentariu mai jos si voi incepe sa raspund de la ora 19:00, timp de o ora. Hai sa stam putin de vorba! :)

Posted by Ciprian Tatarusanu on Monday, May 4, 2015

Tătărușanu, care va rămâne mereu un fan al Stelei, după propria afirmație, a vorbit și despre cine poartă responsabilitatea pentru parcursul slab al Stelei din retur: ''așa cum la victorii toți suntem 'vinovați', la fel e și la înfrângeri''.

Portarul Fiorentinei a mai spus că este deranjat, ''ca suporter al Stelei'' de faptul că echipa a pierdut sigla și galeria, precizând că în acest moment nu ar vrea să revină la Steaua.

Totuși, Tătărușanu păstrează legătura cu foștii săi colegi: ''Vorbesc cu majoritatea dintre ei, dar cel mai des țin legătura cu Gardoș, Chipciu, Rusescu, cu Latovlevici vorbesc aproape zilnic''.

Cel mai important moment al carierei sale a fost titlul de campion câștigat cu Steaua, iar cel mai frumos moment în derby-urile cu Dinamo a fost câștigarea Cupei României în finala cu echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare (2011, 2-1, la Brașov): ''A fost ceva deosebit''.

Tătărușanu apreciază că Valentin Cojocaru este pregătit să fie titular în poarta Stelei ''și a demonstrat acest lucru în partidele în care a jucat. El și Florin Niță sunt doi portari de mare valoare''.

Ciprian Tătărușanu consideră că ''în proporție de 90%'' echipa națională ar fi calificată la EURO 2016 în cazul unei victorii cu Irlanda de Nord, în luna iunie, la Belfast.

Internaționalul român a mărturisit că din primii săi bani câștigați ca jucător profesionist și-a cumpărat un telefon mobil. Tătărușanu și-a început cariera în fotbal al CSȘ 2 București, unde l-a avut antrenor pe Constantin Trocan.

Ciprian Tătărușanu a declarat că va juca până când corpul său ''va spune stop'' și nu știe ce va face după încheierea carierei sportive.

Tătărușanu a simțit că a făcut un pas mare în cariera sa când a jucat primul meci la Fiorentina și nu se gândește la o plecare, deoarece se simte foarte bine la formația viola, care ''practică un fotbal plăcut ochiului și are suporteri minunați''.

După părerea sa, cel mai bun portar din Serie A este ''portarul campioanei'' (Gianluigi Buffon — Juventus). Dintre Leo Messi și Cristiano Ronaldo, Tătărușanu îl preferă pe portughez.

Cel mai important meci din cariera sa a fost partida retur cu Ajax din șaisprezecimile Europa League, câștigată de roș-albaștri la loviturile de departajare, pe Arena Națională — ''a fost o partidă de neuitat''. Cea mai grea echipă împotriva căreia a jucat a fost Chelsea, a subliniat Tătătușanu.

Egipteanul Salah este cel mai rapid jucător de la Fiorentina, iar cei mai tehnici sunt David Pizarro și Borja Valero, a menționat goalkeeper-ul.

Pentru Tătărușanu cât a jucat la Gloria Bistrița a fost o perioada foarte frumoasă, întâlnind acolo ''doar oameni de calitate''. Fostul președinte al Gloriei, Jean Pădureanu, condamnat la închisoare, este pentru Tătărușanu ''un om de o corectitudine ieșită din comun''.

Tătărușanu este refăcut sută la sută după o accidentare destul de gravă și este pregătit să joace din nou pentru Fiorentina, după ce a fost titular la echipa italiană o serie de meciuri.

Ciprian Tătărușanu crede că FC Barcelona va câștiga Liga Campionilor, iar Fiorentina are șanse egale cu Sevilla (deținătoarea trofeului) să joace finala Europa League, însă speră ca echipa lui să fie cea fericită. Portarul român visează chiar la câștigarea trofeului: ''Ne dorim foarte mult, dar ne așteaptă meciuri grele''.

Fostul portar stelist a recunoscut că suporterii Fiorentinei nu l-au uitat pe Adrian Mutu: ''Pentru majoritatea suporterilor este încă un fenomen''.

Totodată, Tătărușanu a recunoscut că va avea un al doilea copil. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990