Taxele vamale majorate "funcţionează mai bine" decât se anticipa, susţine Donald Trump

Taxele vamale majorate "funcţionează mai bine" decât se anticipa, susţine Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump şi-a apărat sâmbătă decizia de a majora taxele vamale pentru importuri provenite din China în valoare de 200 de miliarde de dolari, afirmând că aceste măsuri "funcţionează mai bine decât a anticipat oricine", relatează AFP.


"Taxele vamale au un impact pozitiv enorm asupra industriei noastre siderurgice", a afirmat el într-o postare pe Twitter. "Uzine se deschid peste tot în Statele Unite, siderurgiştii lucrează din nou şi sume colosale intră în visteria ţării", a adăugat el.




"Taxele vamale vor face ţara noastră şi mai bogată decât este astăzi. Numai imbecilii nu ar fi de acord cu asta", a adăugat preşedintele american într-un alt tweet.




Potrivit liderului de la Casa Albă, "pentru prima dată" China nu este într-o poziţie mai bună faţă de SUA.




Donald Trump a anunţat în această săptămână majorarea cu 10 până la 25% a taxelor vamale pentru importuri provenind din China în valoare de 200 de miliarde de dolari.

Beijingul s-a declarat gata să impună, cu titlu de represalii, suprataxe de 5 până la 25% pe 5.207 tipuri de produse americane, reprezentând circa 60 de miliarde de dolari, un "răspuns slab", potrivit consilierului economic al Casei Albe, Larry Kudlow.

SUA şi China, interdependente pe plan financiar şi economic, s-au lansat într-un război comercial care ar putea avea repercusiuni asupra creşterii şi i-ar putea afecta pe consumatorii din cele două ţări, notează AFP.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...