Te CUTREMURI când citești ACESTE LUCRURI! „EI” au CLASAT Dosarul Revoluției?

Te CUTREMURI când citești ACESTE LUCRURI! „EI” au CLASAT Dosarul Revoluției?

Risc Seismic

Acum câțiva ani buni un bătrân securist mi-a spus ironic că ”adevărații disidenți anticomuniști sunt de mult la doi metri sub pământ”. Disidenții de mucava din anii 80 erau alimentați la noi în România, majoritatea dintre ei, de către mașina ambasadei sovietice cu portbagajul plin de icre negre și delicatețuri pe gustul unor simandicoși poeți sau bătrâni nomenclaturiști staliniști.

Recentul scandal care a explodat în Polonia privind colaborarea disidentului Lech Walesa, liderul Solidarității și laureatul premiului Nobel pentru Pace în 1983, cu temuta securitate comunist poloneză SB a reiterat încă o dată parodia luptei anticomuniste din anii 80, nu numai în România, ci în întreaga Europă centrală și de est.

De la începutul anilor 90 au apărut articole în presă și chiar cărți despre colaborarea lui Lech Walesa cu ministerul de interne polonez și cu serviciul secret SB, cu numele de cod Bolek. Mărturiile erau pe baza unor declarații ale unor ofițeri secreți polonezi și pe ce s-a găsit în arhiva SB foarte periată de către ”băieții cu ochii albaștri” ca și la noi, ceea ce a mai ajuns de la SRI la CNSAS.

La început a fost un document din anii 90, care îl acuza direct pe Lech Walesa de a fi agent sub acoperire, infiltrat la conducerea „Solidarităţii” publicat în cartea lui Michal Grocki – „Asasinii printre noi.” Cartea a stârnit un uriaş scandal în Polonia şi pe plan internaţional. Michal Grocki refăcea arhivele fostului Minister de Interne al Poloniei, despre care se credea că au fost distruse între 1990 şi 1992.

În anii 90 a mai apărut o carte celebră „Operaţiunea Polonia”, scrisă de fostul ministru de Interne al lui Lech Walesa, Antoni Macierewicz şi cea a lui Jaroslaw Kaczyński, „Lovitura de stânga din iunie”, demonstrau că Securitatea comunistă poloneză (SB – Sluzba Bezpieczenstwa) pregătise din timp acapararea vieţii politice şi economice din epoca post–comunistă, impunând oamenii selecţionţi de SB şi legitimându-i, din timp, ca „disidenţi” în conducerea ”Solidarității”.

Tot atunci s-a descoperit Dosarul nr. 12535 al lui Walesa/Bolek, care arăta fără tăgadă colaborarea disidentului cu SB. Administrația americană a declasificat 42 de documnete din care 42 de lideri ai ”Solidarității” erau membrii la secret ai CC al partidului comunist polonez.

Deci disidența, revoltele de la Gdansk erau o imensă parodie orchestrată de serviciile secrete comuniste poloneze. Dar recenta descoperire în privința lui Lech Walesa a dat lovitura de grație fostului informator comunist Lech Walesa.

Institutul polonez pentru Memoria Nationala a anunțat că a intrat in posesia unor documente ce ar releva ca fostul președinte al țării, laureat Nobel pentru Pace si erou al sindicatului Solidaritatea, Lech Walesa, a fost informator al regimului comunist.

Documentele au fost ridicate la începutul acestei saptamani din fosta locuință a unui fost ministru de Interne din regimul comunist, generalul Czeslaw Kiszczak, scrie BBC. Vaduva acestuia a dorit sa le vândă. Lukasz Kaminski, seful institutului, a aratat că documentele par a fi autentice. Walesa a negat mereu ca ar fi fost informator in anii ’70.De ce aceste documente sunt foarte importante: pentru că Czeslaw Kiszczak a fost ministrul de interne al puternicului general Wojciech Jaruzelski, cel care a introdus legea marțială în 1981 și a condus cu o mână de fier Polonia până în septembrie 1989. A murit acum doi ani în patul lui lângă o amantă tânără, nu împușcat ca și Ceaușescu, pentru că a înțeles regulile parodiei anticomunismului. 

Czeslaw Kiszczak nu a avut încredere în arhiva SB, fiindu-i teamă să nu cadă pe mână străină după pierderea puterii comuniste și a ținut dosarul de informator și agent al lui Lech Walesa la el acasă. După ce a decedat acum o săptămână guvernul conservator catolic coordonat de Kaczinsky, care vrea să se rupă de trecutul securist și comunist al Poloniei, a ordonat o percheziție în casa fostului ministru de interne comunist.

Așa a fost descoperit marele trofeu: dosarul de informator și agent al lui Lech Walesa. Czeslaw Kiszczak l-a plasat pe Lech Walesa în 1980 în timpul grevei de la Gdansk, în mijlocul revoltei. Șeful grevei muncitorești nu era Walesa ci un muncitor simplu, lider de sindicat.

Deși șantierele navale erau înconjurate de poliție, securitate și armată, ca din întâmplare Lech Walesa sare gardul și preia conducerea grevei, deși el nu mai era muncitor la șantierele Lenin de multă vreme. Parodia grevei controlate de comuniști începea să manipuleze Polonia și o lume întreagă.

După introducerea legii marțiale în 1981, Walesa nu a fost închis în pușcărie ca mulți colegi muncitori cinstiți, ci reținut într-o vilă luxoasă cu familia pe malul Mării Baltice. Muncitorii mai cârteau că în timpul grevei, Walesa mai bloca cu canapeaua ușa de la intrarea biroului său pentru a se delecta sexual cu câte o muncitoare grevistă voluptoasă, fapt ce spune multe despre caracterul unui om controlat de servicii, care nu se temea de repercursiuni de mai avea chef de aventuri amoroase când Polonia era blocată de proteste și mureau oameni.

De fapt, Lech Walesa a devenit Bolek în urma grevelor de la Gdansk din 1970, care au dus la căderea secretarului partidului comunist Gomulka. SB la racolat pe tânărul de 18 ani Lech Walesa pe care îl plăteau pe bază de chitanță și l-au plasat în 1980 în timpul grevei de la șantierele Lenin și în conducerea ”Solidarității”.

A fost o revoluție cu voie de la polițiune cum ar spune Caragiale. Și acum de ce au procedat astfel SB în timpul grevelor și la parodia negocierilor secrete între ministru de interne Czeslaw Kiszczak și agentul plătit Lech Walesa, care a dus la masa rotundă din august 1989 și la schimbarea pașnică a puterii? Pentru că schimbarea puterii trebuia să fie controlată, iar Polonia nu-și putea dobândi suveranitatea decând șantajând URSS. Să nu uităm că Polonia era o țară sub ocupație militară sovietică.

Generalul Wojciech Jaruzelski a introdus în 1981 o dictatură militară, care a înlăturat treptat monopolul puterii partidului comunist, iar agentul Bolek era unealta perfectă de a îi speria pe sovietici cu pericolul ”Solidarității” și ruperea Poloniei din tratatul de la Varșovia și trecerea aesteia în tabăra americană. Deci opoziția anticomunistă a fost creată de SB pentru a o putea controla și a șantaja Moscova. Lui Wojciech Jaruzelski i-a reușit manevra cu Lech Walesa.

Treptat s-a rupt de sovietici și a îndepărtat puterea comunistă din structurile statului, iar agentul pe post de bau-bau anticomunist i-a făcut pe sovietici precauți, acceptând tot ce a cerut guvernul militar condus de un faimos general de origine aristocratică, deși era membru CC al partidului comunist.

În concluzie puterea comunistă și opoziția poloneză erau ”pe o mână” și legați cu serviciile secrete. Lech Walesa a jucat o parodie în care au crezut polonezii și o lume întreagă. Și le-a reușit, în septembrie 1989 a venit primul guvern ne-comunist la putere din Polonia, în frunte cu un profesor ”disident” celebru, de fapt tot colaborator și agent al serviciilor secrete poloneze Tadeusz Mazowiecki.

Adevărul este că întreaga luptă pentru libertate a polonezilor din anii 80 a fost o uriașă manipulare și o parodie orchestrată de SB, la fel și privatizarea și joaca de-a democrația după 1990. De fapt, poporul a creditat tot agenții SB la puterea politică și economică. În Polonia ca și la noi privatizarea a încăput tot pe mâna foștilor securiști și comuniști la fel și partidele politice. Totuși, în Polonia, un guvern catolic conservator care nu a colaborat cu SB a reușit să deconspire manipularea securisto-comunistă. Voi credeți că în România va putea cineva vreodată să deconspire ”disidenții” din anii 80 și faptul că țara e condusă după 1990 până în prezent tot de oamenii Securității și PCR-ului?

Ionuț Țene

N.R. În luna octombrie, anul trecut, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a dezvăluit că are o listă a persoanelor care, pe 17 decembrie 1989, au fost trimise de Moscova pentru a forma noua putere în România, după Revoluţie. Talpeş spune că acestea se aflau la bordul unui avion care a fost întors de la Bucureşti şi că fac şi astăzi parte din viaţa publică în România.

Ioan Talpeş: Am documente, acţiuni şi măsuri pe care le-am asociat şi analizat, pot să şi probez unele dintre acestea. Cea mai cunoscută este aceea cu avionul întors, pe 17 decembrie, plin cu personaje de nivel destul de înalt, care nu erau în sistemul de putere la data aceea, dar care erau pregătite pentru viitorul sistem de putere şi care ar fi trebuit să facă parte dintre cei care veneau în schimbarea care urma să se producă.

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...