Te CUTREMURI când citești așa ceva! Vă mai aduceți aminte că Dragnea s-a dus să mănânce zacuscă în fosta cameră de cămin?

Te CUTREMURI când citești așa ceva! Vă mai aduceți aminte că Dragnea s-a dus să mănânce zacuscă în fosta cameră de cămin?

Risc Seismic

Am primit la redacție acest mail. Comentariile sunt de prisos...

„Universitățile Nu sunt pentru Copiii Noștri. Universitățile sunt doar pentru copiii lor.

Din pacate in universitati in general si in U.PB. in particular este foarte dificil pentru un student sa se afirme si sa nu ajunga sa isi piarda increderea in sine. De exemplu, unii studenti nu inteleg ca ocazional nu vor avea acces la burse, la concursuri universitare, la camine, la practica sau la note bune doar pentru ca nu sunt in nicio legatura cu nimeni si sunt practic ai “nimanui”.

O sa vorbesc pentru inceput de Universitatea Politehnica Bucuresti. Vreau sa subliniez ca nu este un caz izolat. De cele mai multe ori conducerile din universitati comunica si coopereaza, fac schimb de proiecte, nu concureaza pe anumite proiecte pentru a permite altora sa se afirme sau participa tocmai pentru a legitima competitia, sa para ca a fost concurs. M-am indepartat de la subiect.

In cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti este o demarcare clara intre “copiii lui Andronescu”, sau “Copiii Doamnei” si copiii nostri, ai tuturor, ceilalti.

Aceasta discriminare porneste inclusiv de la profesori. Majoritatea studentilor nu stiu ca postul de profesor universitar nu se obtine prin concurs (este doar un aparent concurs, castigatorul este deja cunoscut cu cel putin 6 luni inainte). Este creat un post pentru 1 om, cunoscut deja. De asemenea, profesorul din fata lor, a fost promovat de colegii sai. Comisia de promovare este alcatuita din colegii tai de departament sau de catedra. Daca intrati pe site-ul U.P.B., si va provoc sa intrati, o sa observati  ca in toti acesti ani a fost doar 1 om pe orice post oferit la “concurs”. Este un lucru cunoscut de lumea din sistem. Studentii nu stiu ca rigorile aplicate pentru ei, nu sunt prezente la cadrele didactice. Calitatea precara a cadrelor didactice duce la o inclinatie a acestora catre tot felul de aranjamente. De asemenea, ei sunt subordonati si datori celor ce i-au numit acolo.

Mergand mai departe, toata lumea e socata ca Secureanu nu se ducea la ore. Va anunt de pe acum ca oamenii politici si cu functii politice date nu se duc la ore. De asemenea, exista un numar mare de profesori ce nu isi tin orele. A fi profesor a devenit ceva ce da bine in CV, intr-o cariera politica si o metoda inedita prin care se pot transmite bani prin proiecte, burse, calatorii si alte mijloace. Ei au acel titlu pentru a li se crea imaginea de specialisti. Ei au acest titlu pentru a avea un loc comod de conducere. Ei au acest titlu pentru a obtine o suma de bani maricica. Intr-adevar, desi un profesor debutant, un asistent are salariul mic, un profesor, un conferentiar, pentru o norma de 10 ore pe saptamana (pe care de cele mai multe ori nu si-o face) ia in jur de 4000-5000 lei. I se construieste un CV, i se ofera titluri, iar in timp incepe sa fie trecut pe lista de proiecte de cercetare. Un proiect de cercetare ii aduce un plus de mii de euro, iar munca este facuta de doctoranzi sau studenti. In cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti, nimeni nu este surprins ca rectorul Mihnea Costoiu nu se prezinta la cursurile pe care le tine. Nu s-a prezentat nici cand preda la A.S.E. Avea deja totul aranjat, diplome, brevete, doctorat, post, pentru a fi creata fatada de capabil sa fie ministru al educatiei. Mihnea Costoiu este ceea ce se numeste in cadrul UPB unul dintre copiii DOAMNEI. A fost creat sa ii reprezinte interesele. Exista o fisa a postului, iar pe baza fisei postului a fost creat, avand experienta aparenta impreuna cu diplomele necesare.

In urmatoarele randuri o sa ma opresc exclusiv asupra organizatiilor de tineret, asupra acestui aspect din discursul public. Pe fondul discutiilor despre doctorate plagiate, profesori ce nu isi tin orele, profesori ce iau mita, profesori ce ameninta studenti, candidati cu titluri universitare ce sunt greu de atins in decursul unei singure vieti o sa ma opresc doar asupra organizatiilor studenti.

Multe persoane sunt surprinse cand aud de profesori ce iau mita, de profesori ce plagieaza, ce fac trafic de influenta si care nu vin la ore sau daca vin, pica o serie intreaga doar pentru ca a stranutat cineva in amfiteatrul. Majoritatea profesorilor nu sunt profesori.

Nu am afiliere politica dar vorbesc despre ce se intampla in jurul meu.

Universitatea Politehnica Bucuresti este a P.S.D. Orice se intampla, bun sau rau, este strans legat de partid.

Banuiesc ca acest lucru este deja cunoscut. PSD are intr-adevar cea mai mare organizatie de tineret. Din pacate, aceste organizatii sunt doar de fatada. Se suprapun peste organizatiile de studenti. Cu toate ca toti liderii organizatiilor de tineret ajung sa ocupe functii importante in politica, situatia studentilor este in continuare deplorabila. Acesti tineri nu ajung intamplator lideri organizatiilor de studenti. Li se cunoaste deja numele in momentul in care se inscriu la o universitate controlata de mai marii partidului PSD.  Cum ajung liderii acestor organizatii? Promit si ofera diverse favoruri unor alti studenti ce au sarcina sa mobilizeze masele:

- note de trecere la materiile dificile (profesorii sunt membrii PSD, simpatizanti sau au “primit” postul – mai intai exista omul care trebuie sa fie “Rezolvat”, iar apoi este creat postul pe placul lui; pentru a usura recrutarea de cele mai multe ori acesti profesori pica intregi serii – asa cum se intampla la Politehnica).

- Tot prin intermediul organizatiei studentesti se vand locuri in camin, se transmite sume de bani catre profesori sau se aranjeaza lucruri la secretariat

- lucrari de licenta (sunt depozite intregi de lucrari de licenta din anii trecuti, iar la acestea au acces profesorii si conducatorii organizatiilor de studenti)

-  burse (intr-adevar, daca ai  nevoie de un pic de bani, ti se pot da nota mari astfel incat sa le tai fata complet celorlalti; bineinteles, aceste burse vor fi platite la timp, deoarece in mod normal, celor ce reusesc totusi sa ia note mari, li se livreaza bursele de la Universitatea Politehnica la sfarsitul semestrului, sau la sfarsitului anului),

- locuri in camin (nu este nevoie sa fii integralist, daca esti membru al organizatiei de studenti o sa primesti loc in camin fara probleme si pentru ca toti sefii de camin sunt tot membrii ai organizatiei de studenti/membrii ai  organizatiei de partid), stagii de practica la firme importante (pentru studentii Univ. Politehnica este foarte important locul unde isi fac stagiul de practica, daca intrebi orice student, iti va spune ca joaca un rol determinant in sansele pe care le are pentru a obtine un job; studentii ce sunt membrii de organizatie studenteasca/afiliati politic vor primi asigurari/rezervari pentru a isi efectua stagiul de practica la o firma bine cotata, indiferent de numarul de locuri, indiferent de medie sau de performantele scolare);

- oportunitati pentru alti bani (pe bani europeni se fac traininguri pentru studentii de rand, iar trainerii acestora vor fi chiar colegii lor)

- petreceri in cluburi (bineinteles sunt incluse si bauturile si tigarile; aceasta ofera este adresata in special celor ce nu au alte nevoi; in cazul UPB petrecerile sunt organizate in clubul Princess sau Maxx, sau Maria si Ion (Ion a obtinut doctorat/club etc pentru ca a stiut pe cine sa slujeasca, un secretar de stat din cadrul facultatii I.S.B.) – cluburi ce au intelegeri cu administratia pentru a sprijini efortul politic,atfel nu li s-ar permite sa functioneze in regie, unde au acces la atatea oportunitati de dezvoltare)

- un loc asigurat la masterat si un loc la camin si pentru aceasta perioada

- premii la sesiunea de comunicari stiintifice (din pacate chiar si acestea sunt aranjate; vor castiga de cele mai multe ori profesorii ce doresc sa obtina o gradatie de merit sau sa aiba o evaluare extraordinara, sau care sunt decani/sef de departament)

- un loc asigurat la doctorat (EXACT! Daca cooperezi si esti printre cei ce au deja legaturi cu cei de la varf, sti probabil din anul 1 de licenta ca o sa ai un loc la doctorat, cu bursa, bineinteles, lucrarea de doctorat o sa fie supravegheata de un “prieten” si o sa fie deja facuta, astfel incat nu trebuie sa te ingrijorezi).

- Acces la programul ERASMUS – procedura este extrem de greoaie si presupune indeplinirea anumitor conditii; au acces toti studentii, dar cei ce fac parte din organizatie spun dinainte ca vor ERASMUS si li se asigura notele necesare si lipsa absentelor.

Se poate vedea ca intreaga organizatie studenteasca, care se suprapune peste organizatia tineretului PSD se construieste, se intretine si se dezvolta exclusiv in mod indirect prin bani publici. Partidul se bucura pentru ca isi creeaza proprii oameni, deja alesi, dandu-le diplome, titluri, posturi, sub paravanul organizatiei, reiesind la sfarsit ca au fost cei mai buni dintre toti. In fapt, ceilalti erau deja pierzatori din chiar prima zi de scoala. Examenele, notele, licenta, dizertatia, doctoratul, postul, locul in camin, bursele, toate erau deja asigurate unor privilegiati deja cunoscuti. Cine sunt acestia privilegiati care au administrat masa de tineri ce nu isi dau seama unde le dispar oportunitatile? O sa enumeram cativa dintre ei si cu adevarat surprinzator este ca urmarind modul in care functioneaza acest sistem putem chiar sa va prezentam viitori oameni “realizati” ai partidului, ce vor fi pe listele de parlament peste ani buni de aici incolo.  Voturile organizatiei studentesti din cadrul senatului universitati sunt acolo pentru a deservi conducerea, nu au fost independente niciodata. La un semn, acestia vor vota exact ce trebuie, cu cine trebuie, fara a avea pretentii decat pentru indivizii ce conduc, nu pentru studenti ca si masa de oameni ce ar trebui sa beneficieze de educatie si oportunitati.

Introduc cateva nume cunoscute si de succes din cadrul acestor organizatii. Le ofer cu cateva comentarii primite:

Sheila Abdulamit

https://www.facebook.com/sheila.abdulamit?lst=100002211368536%3A100000198615323%3A1481056564

Din Constanta; Inca din anul 1 de facultate a avansat deosebit in UNSR; A fost presedinte la UNSR mai multi ani, dar nu se afiseaza cu asta decat cu un an; Are legaturi cu PSD, si isi trimetea voluntarii la prosteste si mitinguri si, apoi la unii le dadea si bani (Gen alora care coordonau grupurile de voluntari care stateau in frig la proteste, si nici ei nu constientizau ce protestau);

Sheila Abduraim

https://www.facebook.com/sheila.abduraim?fref=pb&hc_location=friends_tab

Din Constanta, Acelasi liceu ca Abdulamit. Termina licenta in 2017 (e mai mica); Anul trecut era secretara UNSR; De asemenea legaturi cu PSD, clar, toti cei care conduc UNSR;

Pozitiile le-au primit intre ei; Ea era cum s-ar zice minionul lui S. Abdulamit, dar clar va fi aleasa presedinte la UNSR anul viitor;

Tunsoiu Nicolae

https://www.facebook.com/tunsoiu.nicolae?fref=ts

”Foarte tare in gura” si aparent luptator asa pt interesul copiilor; A prins multe legaturi la Crucea Rosie si stie sa faca imagine buna cu orice; A trimis multi copii la voluntariate cu Crucea rosie in tari sarace, afectate, puii mei, si si-a luat meritele el cum s-ar zice; El a fost mai mereu vicepresedinte UNSR de cand il stiu, si un an presedinte;
 
Theodor Pascu- trainer UNSR

https://www.facebook.com/pascu.thedy?fref=pb&hc_location=friends_tab

Genul cu propagandele. De fel se dadea ca ne face training ca sa intareasca legatura intre membrii asociatiilor; Eu zic ca era acolo ca un fel de "securist", ca sa stie ce se misca pe langa asociatia principala UNSR.

Marin George

https://www.facebook.com/marin.george.35?fref=grp_mmbr_list

Always sef de camin, tipul cu legea la camin, ales politic, asa-zis ales de studenti; Minion scrie pe capul lui.

Citu Daniela

https://www.facebook.com/citu.danyela?fref=grp_mmbr_list

Actuala vicepresedinte UNSR. In functie doar pt ca se intretine cu Tunsoiu.

Odata ce li se incheie activitatea din organizatia studenteasca acestia parasesc activitatea si primesc roluri mai importante in zona politica. Avanseaza din etapa in etapa, catre victoria lor finala.

O sa va ofer si un exemplu complet de om construit : Doamna Moise Ilona Madalina. Dansa isi ascunde in CV adevarata realizarea obtinuta. Dansa, de la secretara a Doamnei, fiind “copilul Doamnei”, a reusit in cativa ani sa ajunga conferentiar. De obicei astfel de promovari dureaza zeci de ani, dar doamna a reusit sa aiba un parcurs fascinant si fulminant. O va arat si ca pot sa prevad viitorul. Se stie deja ca o sa depuna dosar de conferentiar anul acesta si va obtine postul.

http://www.upb.ro/files/posturi-vacante-2012/documente/CV_Moise_Ilona_Madalina.pdf

Cv-ul nu este actual. Anul acesta urmeaza sa devina conferentiar.

De asemenea, aduc in discutie si exemplul Gabriel Petrea care pornind de la studentia in UPB, unde rar a fost prezent la seminarii, iar notele erau aranjate sa fie cat mai bune, continuat cu doctoratul oferit, a ajuns sa fie in functii de conducere iar acum este ministru.

Exista un sistem ce creeaza oameni sa serveasca sistemul. Face acest lucru din banii tuturor si eliminand oportunitatile noastre si ale copiilor nostri. Recompensele sunt rezervate unei anumite clase. Oportunitatile sunt rezervate anumitor clase. Posturi pentru copiii nostri ce termina facultatile sunt interzise, deoarece au deja persoane numite. Nu putem sa ii oprim, dar macar sa aducem discutia in prim plan. Sa stim care este realitatea.

Acestea sunt doar exemple, realitatea noastra la U.P.B. este plina de astfel de personaje.

Pot sa recunosc ca in cazul alegerii rectorului se stia dinainte cu un an cine va urma sa fie rectorul U.P.B., Mihnea Costoiu.

Daca doriti sa continuam discutia si vi se pare ca este ceva ce trebuie transmis, putem sa incepem un schimb de informatii.

De unde doresc sa stranga protestari? Bineinteles ca dintre cei pe care ii amagesc cu note mari, cu lipsa de restante, cu locuri in camin, cu burse, dar din pacate studentii nu mai coopereaza ca inainte. Cu toate acestea, consider necesar sa se stie ca acesta este fieful lor. Intregul sistem educational este unul dintre bazele de putere. Aici, fara concurs, pot sa ofere posturi, didactice sau de cercetare, au acces la lume pe care sa o controleze si pe care sa o manipuleze prin oferirea unor sume modice. Orice s-ar intampla, ei stiu ca vor ramane in zonele acestea puternici si vor astepta momentul in care se pot extinde in toata tara. Universitatile sunt controlate, iar faptul ca orice concurs didactic universitar are doar 1 om pe orice post este deja un fapt cunoscut. Este omul ales dinainte.”

Vă mai aduceți aminte că Dragnea s-a dus să mănânce zacuscă în fosta cameră de cămin?

*** Pe vremea când Gabriel Petrea era viceprimar la Sectorul6 am mai primit un mail. Acum a ajuns ministru:

„Cred ca e important sa stiti cine este acest copil, care la varsta lui este viceprimar si poate concura lejer cu oamenii de afaceri cu situatie financiara peste medie.

Cum a ajuns acest tanar, ca la momentul in care va scriu, sa detina peste 5 spatii comerciale in campusul regie, Clubul MAXX din regie, cu tot ce include - club, restaurant, cafenele, terasa?

Toate fiind in proprietatea Universitatii Politehnice, si luate in administrare de catre acest individ, pe sume derizorii si reinchiriate pe sume frumoase sau administrate de diversi interpusi (cum este cazul clubului MAXX, administrat de una dintre falangele sale, un alt tanar dubios de la sectorul 1 de la PSD - Doru Iamandi) .

Poate ar trebui sa stiti ca tot ce inseamna firma de cablu tv si internet in campusul regie (peste 4000 de abonati) este preluata pe un contract de interpusi ai domnului Petrea si subinchiriata catre o companie locala.

Sa mai amintim despre implicarea acestui copil in vestitul in gestionarea inchirierilor camerelor de camin? si faptul ca toti administratorii ”cotizau” la Gabita in fiecare luna. Stiti ca un LOC in camerele din regie valoreaza 400-500 de euro?”


 







Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...