ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor susține un candidat propriu care să îl înlocuiască pe Bogdan Olteanu în conducerea Băncii Naționale a României. Liberalii au revendicat această nominalizare, având în vedere că Olteanu fusese numit la BNR de către PNL.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 16 zile a fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Olteanu a demisionat între timp din funcția de la BNR.

"Vom susține un om pentru acel post", a precizat Dragnea, într-o emisiune la Antena 3, adăugând că nu este însă nicio grabă în ce privește nominalizarea.

Conducerea PNL a revendicat dreptul de a nominaliza înlocuitorul lui Olteanu conform algoritmului politic, dar unii liberalii se tem că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-și impune propria nominalizare.

“PSD are majoritate în Parlament și nu excludem ipoteza să profite de această majoritate și să impună o persoană susținută tot de acest partid”, au declarat pentru Profit.ro surse din PNL.

Profit.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...