ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor susține un candidat propriu care să îl înlocuiască pe Bogdan Olteanu în conducerea Băncii Naționale a României. Liberalii au revendicat această nominalizare, având în vedere că Olteanu fusese numit la BNR de către PNL.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 16 zile a fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Olteanu a demisionat între timp din funcția de la BNR.

"Vom susține un om pentru acel post", a precizat Dragnea, într-o emisiune la Antena 3, adăugând că nu este însă nicio grabă în ce privește nominalizarea.

Conducerea PNL a revendicat dreptul de a nominaliza înlocuitorul lui Olteanu conform algoritmului politic, dar unii liberalii se tem că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-și impune propria nominalizare.

“PSD are majoritate în Parlament și nu excludem ipoteza să profite de această majoritate și să impună o persoană susținută tot de acest partid”, au declarat pentru Profit.ro surse din PNL.

Profit.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

2 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire

3 Ăsta ajunge la behaura înaintea lui Iliescu / Dezvăluiri despre dovezile DNA în mega-dosarul în care Tăriceanu e…

4 În PNL se aude brișca pe curea / Culisele jocurilor de putere din interiorul principalului partid din coaliția d…

5 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii