ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

ȚEAPĂ: PSD va susține un candidat propriu la BNR în locul lui Bogdan Olteanu

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că social-democrații vor susține un candidat propriu care să îl înlocuiască pe Bogdan Olteanu în conducerea Băncii Naționale a României. Liberalii au revendicat această nominalizare, având în vedere că Olteanu fusese numit la BNR de către PNL.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, săptămâna trecută, arestarea preventivă pe o perioadă de 16 zile a fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. Olteanu a demisionat între timp din funcția de la BNR.

"Vom susține un om pentru acel post", a precizat Dragnea, într-o emisiune la Antena 3, adăugând că nu este însă nicio grabă în ce privește nominalizarea.

Conducerea PNL a revendicat dreptul de a nominaliza înlocuitorul lui Olteanu conform algoritmului politic, dar unii liberalii se tem că PSD va profita de majoritatea parlamentară pentru a-și impune propria nominalizare.

“PSD are majoritate în Parlament și nu excludem ipoteza să profite de această majoritate și să impună o persoană susținută tot de acest partid”, au declarat pentru Profit.ro surse din PNL.

Profit.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Derapajul” lui Năsui nu mai pare întâmplător / ​Lobby puternic împotriva Legii 5G / Companiile chineze, în frunte…