Teatrul de Stat Constanţa: ''98% Decizia corectă'' - spectacol difuzat în semn de solidaritate cu actorii din Piatra Neamţ

Teatrul de Stat Constanţa: ''98% Decizia corectă'' - spectacol difuzat în semn de solidaritate cu actorii din Piatra Neamţ

Teatrul de Stat Constanţa difuzează online, pe 20 noiembrie, de la ora 17,00, spectacolul ''98% Decizia corectă'', producţie a Teatrului Tineretului Piatra-Neamţ.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Teatrul de Stat Constanţa, "spectacolul lansează o dezbatere pe o temă gravă şi importantă în spaţiul românesc - numărul extrem de mare al sarcinilor neplanificate în rândul minorelor, şi are la bază un text selectat în cadrul unui concurs de dramaturgie".

Este vorba despre un spectacol realizat în cadrul proiectului multianual #SafeSpotTT, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect de teatru educaţional, menit să genereze dezbateri în rândul publicului tânăr.

Prin difuzarea acestui spectacol, Teatrul de Stat Constanţa îşi manifestă adeziunea faţă de mesajul artistic şi etic, precum şi solidaritatea cu teatrul din Piatra Neamţ în faţa "atacurilor la care a fost supus, în mod cu totul nejustificat şi regretabil".

"Vă invităm să urmăriţi spectacolul în această seară, pe pagina de Facebook a Teatrului de Stat Constanţa: www.facebook.com/teatruldestatconstanta. La aceeaşi oră, mai multe teatre din ţară difuzează spectacolul online, pe diverse canale", se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, 46 de directori de instituţii de spectacole din toată ţara au semnat o scrisoare deschisă prin care protestează faţă de imixtiunea politicului în Artă, în Cultură. AGERPRES / (AS - autor: Nona Jalbă, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

 

Sursa foto: Teatrul de Stat Constanţa / Facebook.com 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!