Teatrul Evreiesc: Anchetă în urma dispariției echipamentelor tehnice din depozit; cercetările - în desfășurare

Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat a anunțat luni că este o anchetă în desfășurare în ceea ce privește jaful care a avut loc la unul dintre depozitele instituției în care se aflau decorurile și echipamentele tehnice.

''Teatrul Evreiesc de Stat anunță pe această cale că din motive independente de voința instituției și a reprezentanților săi se află din nou pus în situația de a nu putea să își desfășoare activitatea. În data de 26.08.2016 reprezentatul firmei de pază de la unul din spațiile în care Teatrul Evreiesc de Stat a fost nevoit să își depoziteze decorurile și echipamentele tehnice necesare desfășurării în bune condiții a spectacolelor sale, neavând un spațiu propriu de depozitare, a constatat că în acest spațiu s-a pătruns prin efracție, fiind sustrase echipamente tehnice și bunuri în valoare aproximativă de 10.000 de euro. Teatrul Evreiesc de Stat a sesizat organele în drept depunând o plângere penală, în urma căreia s-a demarat o anchetă, cercetările fiind în desfășurare la fața locului'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Teatrul Evreiesc de Stat se află în situația de a-și depozita decorurile și echipamentele tehnice în diverse spații, deoarece clădirea instituției, monument istoric care face parte din patrimoniul național, se află în reparații și reconsolidare de mai bine de doi ani.

Reprezentanții teatrului spun că vor face, totuși, "toate demersurile astfel încât debutul noii stagiuni să nu fie afectat" și își exprimă speranța că situația locativă a teatrului "va fi remediată în curând", pentru a se evita astfel de evenimente în viitor.

Potrivit comunicatului, TES are o clădire numită "Extindere Teatrul Evreiesc", care a fost atribuită de către PMB unei instituții private, teatrul neavând posibilitatea de a utiliza acest spațiu, deși, conform tuturor actelor oficiale, acest corp de clădire a fost construit de către Primăria Municipiului București cu mențiunea clară de utilizare pentru Teatrul Evreiesc de Stat.

"În aceste condiții, Teatrul Evreiesc de Stat a fost nevoit să găsească în ultimii doi ani soluții de avarie, jucând pe scenele altor teatre care au dat dovadă de înțelege și amabilitate de a-și susține colegii de breaslă, cât și depozitarea sub pază a aparaturii tehnice în spații externe clădirii teatrului", se mai arată în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

3 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan