Tech Tour 2019: Trei start-up-uri româneşti în tehnologie, pe lista scurtă a companiilor care aşteaptă investitori

Tech Tour 2019: Trei start-up-uri româneşti în tehnologie, pe lista scurtă a companiilor care aşteaptă investitori

Trei start-up-uri din România, axate pe domeniul tehnologiei, au fost selectate şi se află pe lista scurtă de proiecte prezentate pe scena ediţiei a II-a a evenimentului South East Europe Tech Tour 2019, organizat în perioada 28 - 29 mai la Bucureşti şi Sofia.

"Tech Tour este un eveniment de business de două zile care îşi propune să promoveze inovaţia şi investiţiile în cele mai bune start-up-uri de tehnologie din regiune. La evenimentul se astăzi sunt prezente 30 de start-up-uri pe tehnologie, dintre care trei româneşti. Acestea sunt companiile care au avut cel mai mare scor în procesul de selecţie şi care au acoperit domenii ca blockchain, mobilitate, energie, agricultură. Tech Tour a adus la Bucureşti cei mai mari şi cei mai activi investitori din regiunea de sud-est, din Croaţia, Ungaria, Moldova sau România. Va mai fi o zi a evenimentului, miercuri, la Sofia, unde se va întâmpla cam acelaşi lucru ca la Bucureşti. Procesul de selecţia a durat aproximativ o lună, iar comitetul a selectat dintr-un total de 150 de start-up-uri un număr de 30 de proiecte care îşi prezintă produsele tehnologice în faţa a 40 de investitori internaţionali activi în Europa de Sud-Est, dar şi investitori locali, regionali. După cele două zile de eveniment start-up-urile vor rămâne în contact cu investitorii pe care i-au întâlnit aici în vederea atragerii de fonduri pentru companiile lor. Fondurile sunt vitale pentru dezvoltarea companiilor, în special pentru cele din România", a declarat Cristian Moldoveanu, unul dintre organizatorii Tech Tour 2019.

Din totalul celor trei companii româneşti care aşteaptă investitori, două (Jobful şi Smart Dreamers) au prezentat platforme online de recrutare pentru firme, iar cea de-a treia (SymphoPay) este o platformă de integrare a plăţilor cu cardul la POS.

Potrivit organizatorilor, Europa de Sud-Est realizează una dintre cele mai mari creşteri economice, ţările din regiune având ecosisteme antreprenoriale solide, care au generat în ultimii ani peste 5 miliarde de dolari pentru investitori.

Start-up-urile selectate drept companii câştigătoare şi care au obţinut cel mai mare scor în procesul de selecţie vor acoperi şase sesiuni de tehnologie în cadrul evenimentului: Deeptech, Blockchain, Fintech, Mobility, Energy şi Agritech.

Comitetul de selecţie este format din investitori internaţionali şi lideri de business, printre care: Alexander Galitsky - cofondator şi managing partner, Almaz Capital (USA) şi Marius Ghenea, investment director, 3TS Capital Partners (Austria).

South East Europe Tech Tour 2019 este un eveniment important în rândul companiilor de tehnologie din Europa graţie formatului care oferă prilejul antreprenorilor să interacţioneze cu investitori de Venture Capital activi în regiune.

SEETT 2019 este organizat de Tech Tour cu sprijinul fondului de investiţii VC Almaz Capital.

Fondată în anul 1998, Tech Tour este o platformă internaţională unică, dedicată start-up-urilor tech inovatoare aflate în curs de dezvoltare şi în căutare de investitori şi finanţare, de la stadiul de idee la poveste de succes. Platforma sprijină antreprenorii IT şi proiectele acestora prin accesul la comunitatea tech online şi la cele peste 25 de evenimente de networking organizate anual. AGERPRES/(A - autor: Daniel Badea, editor: Oana Tilică, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Tech Tour /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro