Teheranul își exprimă ''mândria'' după ce filmul iranian "The Salesman" a primit un Oscar

Ministrul de externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, și-a exprimat luni ''mândria'' după ce pelicula "The Salesman", a realizatorului iranian Asghar Farhadi, a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, relatează AFP.

''Sunt mândru de Oscar și de poziția privind 'interdicția împotriva musulmanilor' din partea actorilor și a echipei filmului 'The Salesman' '', a scris Zarif pe contul său de Twitter, la câteva momente după atribuirea acestei recompense. ''Iranienii au reprezentat cultura și civilizația de două milenii'', a adăugat el.

În ianuarie, Asghar Farhadi (44 de ani) a decis să nu meargă la ceremonia de înmânare a premiilor care a avut loc duminică la Hollywood, denunțând restricțiile de intrare în SUA impuse de către președintele american Donald Trump cetățenilor din șapte țări musulmane, inclusiv Iran.

Într-o declarație citită în numele său, Farhadi a indicat că nu a vrut să vină din solidaritate cu oamenii care nu au fost respectați de ordinul executiv antiimigrație al lui Trump.

''A împărți lumea în categoriile 'Statele Unite' și 'Inamicii noștri' creează panică, o justificare înșelătoare pentru agresiune și război'', a spus Farhadi într-o declarație citită de către inginerul și astronautul Anousheh Ansari, născut în Iran.

La Teheran, șeful organizației cinematografiei iraniene, Hojatollah Ayoubi, l-a felicitat și el pe Farhadi, caracterizându-l drept ''un elocvent ambasador al culturii și civilizației Iranului islamic''. ''În pragul primăverii și al Norouz (Noului an persan, sărbătorit pe 21 martie), cinematografia iraniană a devenit încă o dată mesager al bucuriei poporului'', a afirmat Ayoubi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

2 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

3 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

4 Cum arăta geanta cu 3,8 milioane de dolari cash cu mita primită de Elena Udrea în sediul PDL / Afară, lumea prot…

5 Pro România, partidul CIE / SIE: Predoiu-general, Ponta-copil de trupă, Anghelache-aport valutar