Tehnică de ascultare descoperită în biroul generalului Valery Zalujni

Tehnică de ascultare descoperită în biroul generalului Valery Zalujni

Tehnică de ascultare a fost descoperită în biroul comandantului șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), generalul Valery Zalujni, relatează RBC Ucraina, citând o sursă din cercurile militare.

„Aceste dispozitive au fost descoperite astăzi în timpul pregătirii spațiilor pentru lucru”, a spus sursa.

Ukrayinska Pravda mai scrie că dispozitive de interceptare au fost găsite în biroul lui Zaluzhny, dar și la mai mulți apropiați săi, citând surse din cercurile militare.

UPDATE/Serviciul de securitate ucrainean a anunţat că a lansat o anchetă penală în temeiul unei legi privind colectarea de informaţii după ce într-un birou care ar fi putut fi folosit în viitor de comandantul-şef al armatei, generalul Valeri Zalujni, a fost găsit un "dispozitiv tehnic", relatează Reuters.

Serviciul de securitate a declarat duminică pe aplicaţia de mesagerie Telegram că a fost deschisă o anchetă în temeiul unui articol din Codul penal ucrainean privind "achiziţionarea, vânzarea sau utilizarea ilegală a unor mijloace tehnice speciale pentru obţinerea de informaţii".

Acesta a adăugat că dispozitivul - caracterizat iniţial ca fiind un microfon de către presa locală - a fost considerat, conform informaţiilor preliminare, ca fiind "într-o stare nefuncţională" şi nu au fost găsite mijloace de stocare a informaţiilor sau de transmitere la distanţă a înregistrărilor audio.

"Subliniem faptul că dispozitivul nu a fost găsit direct în biroul lui Valeri Zalujni, ci într-unul dintre spaţiile care ar fi putut fi folosite de acesta în viitor pentru muncă", a precizat serviciul.

"Serviciul de Securitate al Ucrainei ia toate măsurile prevăzute de lege pentru a investiga această infracţiune", a adăugat acesta.


În noiembrie, revista Economist a scris despre conflictul tot mai mare dintre președintele Vladimir Zelensky și comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, după cuvintele generalului despre o contraofensivă ajunsă într-o fundătură. Zalujni a spus într-un interviu acordat publicației că luptele din Ucraina au ajuns într-o fundătură și riscă să se transforme într-o bătălie in tranșee; Zelensky nu a fost de acord cu el. The Economist a susținut că relația dintre liderul ucrainean și comandantul șef a fost descrisă de cei din jur drept „teribilă”.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”