Teleorman: Primăria Alexandria anunţă înfiinţarea a trei staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Teleorman: Primăria Alexandria anunţă înfiinţarea a trei staţii de reîncărcare a maşinilor electrice

Primăria Alexandria anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că se vor înfiinţa în municipiu trei staţii de reîncărcare a maşinilor electrice, printr-un program de finanţare semnat cu Administraţia Fondului pentru Mediu.

"Primăria municipiului Alexandria a semnat ieri, 4 ianuarie 2022, contractul de finanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu pentru obiectivul de investiţii 'Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Alexandria'. Obiectivul de investiţii mai sus-menţionat va fi finanţat în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic", precizează reprezentanţii Primăria Alexandria.

Termenul de implementare al proiectului este de un an şi prevede achiziţionarea şi instalarea unui număr de 3 staţii de reîncărcare pe următoarele amplasamente: Strada Dunării - zona Electrotel, strada Dunării, nr. 180-190 - zona ANAF, strada Libertăţii - zona spital judeţean.

"Scopul Programului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi stimularea utilizării vehiculelor electrice. Staţiile de reîncărcare vor fi alimentate din acelaşi punct de livrare din reţeaua publică de distribuţie, din care: 1 punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere > 50 kW şi 1 punct de reîncărcare permite încărcarea în curent alternativ la o putere > 22 kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate", anunţă Primăria Alexandria.

Valoarea totală a proiectului finanţat din bani europeni este de peste 748.000 de lei. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...