Teleorman: Zeci de profesori nemulţumiţi de probleme din sistemul educaţional au protestat la Alexandria

Teleorman: Zeci de profesori nemulţumiţi de probleme din sistemul educaţional au protestat la Alexandria

Circa 30 de profesori afiliaţi Sindicatului "Spiru Haret" au pichetat marţi, timp de o oră şi jumătate, sediul Prefecturii Teleorman, transmiţând prefectului Florinel Dumitrescu mai multe solicitări printre care plata sporului de uzură neuropsihică pentru toate categoriile de personal din sistemul educaţional.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Spiru Haret" Teleorman, profesorul Tudor Spiridon, Ministerul Educaţiei trebuie să ia măsurile necesare pentru "plata cu ora din programul Şcoala altfel" pentru serviciile prestate de profesori.

"Pichetăm Prefectura judeţului Teleorman având în vedere marile probleme care s-au acumulat în sistemul educaţional românesc, implicit teleormănean, în speranţa că domnul prefect va transmite semnalele noastre Guvernului României. Este vorba în special despre redimensionarea costului standard pe elev, acordarea sporului de uzură psihică tuturor categoriilor care predau la clasă, în faţa elevilor. Foarte multe unităţi de învăţământ nu au serviciile esenţiale necesare, mă refer în special la pază, la pedagogi", a declarat pentru AGERPRES Tudor Spiridon.

Conform liderului de sindicat Dragomira Becheru, profesor al Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, posturile blocate din învăţământ constituie o problemă pentru profesori.

"Ca reprezentant al colegilor mei am ieşit astăzi în stradă pentru că dorim ca şi personalul auxiliar să beneficieze de sporul neuropsihic. De asemenea sunt o serie de restanţe care nu ne-au fost plătite. Mai mult decât atât sunt o mulţime de posturi blocate", a spus Dragomira Becheru.

Sindicaliştii susţin că vor continua acţiunile de protest şi în lunile viitoare dacă solicitările lor nu vor fi rezolvate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria