Teleorman/ 1.000 de euro, preţul unei adopţii. Directoarea de la Protecţia Copilului Teleorman şi trei angajaţi, audiaţi de procurorii DNA

Teleorman/ 1.000 de euro, preţul unei adopţii. Directoarea de la Protecţia Copilului Teleorman şi trei angajaţi, audiaţi de procurorii DNA

Directoarea de la Protecţia Copilului Teleorman şi trei angajaţi, audiaţi de procurorii DNA.Toţi angajaţii instituţiei au dat declaraţii în faţa anchetatorilor. Directoarea a respins acuzaţiile, afirmând că nu există probe care să o incrimineze. Potrivit surselor judiciare, la baza percheziţiilor a stat o sesizare depusă împotriva directorului DGASPC Teleorman, suspectat de fapte de corupţie. Floarea Alesu ar fi încasat câte 1.000 de euro pentru fiecare copil adoptat, în schimbul scurtării perioadelor de aşteptare de pe listele pentru adopţii. „Nu evaluam eu dosarele. Există un compatiment care face asta“, a spus directoarea. În perioada 2005-2012, la DGASPC Teleorman s-au înregistrat peste 150 de deschideri de adopţie. Aproximativ 50 de adopţii s-au  finalizat în şapte ani.

 Procurorii DNA şi mascaţi au părăsit sediul DGASPC Teleorman din Alexandria şi centrul de zi din Roşiorii de Vede, joi seară, după ce au ridicat din instituţie cutii întregi cu documente şi unităţi  PC.

În  cele cinci dube ale Jandarmeriei au fost băgaţi mai mulţi angajaţi ai Direcţiei printre care se pare că s-ar fi aflat şi directoarea Floarea Alesu, suspectată de fapte de corupţie. Alături de şefa DGASPC Teleorman au fost  duşi joi noapte la DNA cu mandat pentru audieri Claudiu Balaban, Remus Boboc şi Jenica Dumitru.

Floarea Alesu nu este la prima cercetare de acest gen. În 2012, directoarea DGASPC Teleorman a ajuns în centrul unui scandal mediatic după ce împotriva sa s-au depus reclamaţii legate de corupţie.

 „Selectează preferenţial familii dornice să adopte, şi contra unor sume de bani ordonă angajaţilor compartimentului adopţii din DGASPC să întocmească formal documentaţia aferentă procedurilor de compatibilizare. Concret, Alesu Floarea substituie o serie de proceduri implementate de către Oficiul Român pentru Adopţii (ORA) prin evitarea aplicării Legii nr. 233/2011 prin preluarea minorului în plasament de către familia interesată/atestată, demers ce trebuie realizat anterior declarării copilului ca adoptabil de către instanţa competenta”, se preciza în 2012, în reclamaţiile la adresa directoarei, preluate de presa locală 


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?