Telepatia tehnologică și transmiterea de informații prin intermediul Internetului

Telepatia tehnologică și transmiterea de informații prin intermediul Internetului

Telepatia tehnologică este un proces care prin intermediul unor echipamente speciale transmite gânduri sau comenzi la distanță, de la o persoană la alta și de la o persoană la un dispozitiv.

FOTO: Creier Sursă: Arhiva Adevărul

Telepatia este procesul de transmitere a gândurilor la distanță, de la o persoană la alta, și este intens studiată în ultima perioadă. O cercetare din 2014 a validat științific comunicarea creier-creier.

Procesul de transfer al gândurilor de la o minte la alta, a aparținut în mod tradițional fie domeniului științifico-fantastic, fie paranormal, ambele domenii fiind în mod normal în afara științei.

În 2014, Neurocercetătorul Carlos Grau de la Universitatea din Barcelona și echipa sa de cercetare au dezvoltat un sistem non-invaziv prin care semnalele preluate cu ajutorul unui electroencefalograf (EEG) de la subiecți din India să fie trasmise prin Internet ca mesaje către alți subiecți din Franța, prin intermediul sistemelor de stimulare magnetică transcraniană (TMS).

Conform articolului aparut în jurnalul științific Plos One, cercetătorii au folosit dispozitivele de stimulare magnetică transcraniană (TMS) neinvazive care sunt în mod normal utilizate pentru a trata anxietatea sau depresia, stimulează electric activitatea neuronală din creier prin intacțiunea la nivelul scalpului a câmpurilor magnetice puternice.

În cadrul acestui experiment, stimulatorarele au fost plasate la nivelul cortexul occipital (vizual) din creier, emițând un impuls perceput ca luminos, numit fosfen, prin activarea neuronală din cortexul vizual.

În cadrul experimentului subiecți din India au fost antrenați pentru a genera semnale EEG care reprezentau în cod binar 1 sau 0, în timp ce foloseau un monitor de feedback. Semnalele EEG rezultate au fost transformate în informație binară cu ajutorul unei platforme speciale în care 1 era generat când subiecții își imaginau că mișcau o mână, în timp ce 0 era produs când își imaginau că mișcă un picior.

Mesajele erau ulterior transmise prin internet pe email din India către al doilea grup de subiecți aflați în Franța unde erau transmise folosind alt set de dispozitive TMS în creierul acestora.

Cercetătorii sunt de părere că metoda va putea fi folosită în viitor mult mai accesibil folosind computerele, dar și faptul că se vor dezvolta mijloace mai eficiente de a comanda computere și alte dispozitive folosind direct creierul fără o intervenție fizică, fiind posibilă în viitor comunicarea creier-creier și creier-computer.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat