Televiziunea de business Money News va începe să emită luna aceasta

Televiziunea de business Money News va începe să emită luna aceasta

Televiziunea de business Money News va începe să emită luna aceasta, după ce membrii CNA au votat, marți, modificarea de acționariat, structura de servicii de programe și decizia de autorizare a postului.

Votul vine la aproape un an după ce noii televiziuni i-a fost acordată licență — 28 aprilie 2015.

"Am negociat cu mai mulți parteneri. Nu s-au legat lucrurile și atunci am trecut la o grilă restrânsă, la care să putem să facem față. Din această perspectivă a fost făcută și această schimbare în acționariat. Intenția a fost bună din capul locului. Am vrut să fim pe picioarele noastre", a declarat realizatorul Horia Alexandrescu, reprezentantul televiziunii în ședința CNA. "Cred că la momentul de față s-a ajuns la o variantă. (...) Sperăm că vom putea da drumul și să satisfacem așteptările", a adăugat Alexandrescu.

Acesta a precizat că se dorește ca postul să emită până la sfârșitul lunii aprilie.

Acționarul majoritar al Money News (90%) este Triumf Construct SA (firmă deținută în proporție de 99,98% de Mohammad Murad).

Potrivit documentelor prezentate CNA, noua televiziune va avea 89% din emisiuni producție proprie și 11% — emisiuni ale altor producători.

Modificarea acționariatului noii televiziuni și decizia de autorizare a postului au fost votate în unanimitate, în timp ce modificarea structurii serviciului de programe a înregistrat opt voturi "pentru" și un vot "împotrivă".

AGERPRES/(A, AS — autor: Oana Ghiță, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria