Televiziunea de stat rusă amenință cu un atac cu muniție cu dispersie asupra unui membru NATO VIDEO

Televiziunea de stat rusă amenință cu un atac cu muniție cu dispersie asupra unui membru NATO VIDEO

Propagandistul Kremlinului, Vladimir Soloviov, a sugerat că Moscova ar putea ataca Olanda, membră a alianței militare NATO, cu muniții convenționale îmbunătățite cu dublă utilizare (DPICM), sau bombe cu dispersie.

Vladimir Soloviov, propagandistul Kremlinului FOTO Profimedia

Soloviov, una dintre cele mai cunoscute figuri din mass-media susținute de Kremlin și un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a lansat avertismentul alături de Andrey Guruliov , membru al Parlamentului rus (Duma de Stat) și fost comandant militar, în timpul unui emisiuni pe canalul de televiziune de stat Russia-1.

Bombele cu dispersie se deschid în aer și eliberează multe bombele mai mici, sau submuniții, pe o suprafață mare. Statele Unite au acceptat să furnizeze Ucrainei aceste arme în iulie, după luni de dezbateri. Kievul a cerut în mod repetat ca DPICM - interzise în peste 120 de țări, dar nu și în SUA, Rusia sau Ucraina - să fie trimise pentru a fi folosite de forțele sale în război.

Miercuri, Anton Gerashchenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, a distribuit un segment de 44 de secunde din emisiunea televiziunii de stat pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter, scriind: „Atenție, Olanda! Propagandiștii ruși amenință că vor ataca rafinăriile de petrol olandeze cu muniție cu dispersie".

Guruliov a început prin a aduce în discuție exploziile care au avariat gazoductele Nord Stream de sub Marea Baltică în septembrie anul trecut. Încă nu este clar cine a ordonat și a efectuat atacul.

„Acum, în ceea ce privește Nord Stream. Ei bine, există destui vorbitori fără ca eu să vorbesc despre ipocrizie. Înțeleg că există probleme de securitate energetică în fiecare țară și în aceeași Europă, în aceeași Europă... este, probabil, foarte dificil să supraviețuiești fără gaz", a declarat fostul comandant rus.

„Și, de asemenea, studiind la Academia de Stat Major General, studiez teatrul european de operațiuni militare", a continuat Guruliov.

Membrul Dumei de Stat a declarat că a fost „surprins" să afle că „aproape 50% din rafinarea petrolului se face în Olanda". „Și rafinăriile sunt foarte aproape una de alta. Foarte dense", a spus Guruliov.

Soloviov a intervenit spunând că rafinăriile de petrol olandeze ar fi „o țintă perfectă pentru munițiile cu dispersie" . Guruliov a răspuns râzând.

Personalități proeminente din Rusia au lansat multiple amenințări la adresa statelor membre NATO pe tot parcursul invaziei lui Putin în Ucraina. Kremlinul i-a acuzat pe aliații NATO că s-au implicat în conflict, trimițând arme Ucrainei, asigurând instruirea trupelor sale și ajutând cu informații militare.

Marți, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a sugerat că Moscova ar putea fi pregătită să se angajeze într-un conflict direct cu statele membre NATO.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB