„Temele și notele trebuie desființate!”, cere extrema stângă din Germania. Cum au reacționat profesorii

„Temele și notele trebuie desființate!”, cere extrema stângă din Germania. Cum au reacționat profesorii

Partidul de extremă stângă Die Linke din Germania cere eliminarea temelor pentru acasă şi a notelor primite de elevi, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Școală fără note şi teme este propunerea Die Linke. FOTO Shutterstock

Agenţia dpa a obţinut un document al partidului de extremă dreapta privind politica de educaţie, care urmează să fie publicat luni.

„Temele şi notele trebuie desfiinţate. Exerciţiile şi repetarea trebuie să aibă loc în timpul orelor de şcoală", susţine Die Linke.

Politica propusă de formaţiunea de stânga ia în considerare probleme importante ale sistemului de educaţie din Germania , inclusiv numărul insuficient de cadre didactice, înrăutăţirea performanţelor de scris, citit şi matematică ale elevilor din clasele primare şi efectul inegalităţii economice între elevii din aceeaşi clasă.

Die Linke consideră că sistemul şcolar actual, care diferenţiază elevii pe baza performanţelor şcolare, pe măsură ce trec de la un nivel de studii la altul, este „un accelerator al inegalităţii sociale".

„Aceeaşi şcoală pentru toţi"

Die Linke recomandă „aceeaşi şcoală pentru toţi" şi învăţarea în comun din clasa a I-a până într-a X-a, fără note şi teme, pentru a elimina „presiunea şi teama".

Potrivit viziunii partidului despre educaţie, guvernul federal trebuie să controleze complet politica şi deciziile privind educaţia, în loc să acorde o libertate sporită celor 16 landuri, cum se face în prezent.

Die Linke vrea o „ofensivă a instruirii"

Extrema stângă mai cere o „ofensivă a instruirii" profesorilor şi învăţătorilor de la toate nivelurile şi investiţii majore în educaţie.

Ideea, considerată de profesori „prostească"

Ideea de renunţare la note a fost condamnată rapid de Stephan Duell, liderul Asociaţiei Profesorilor Germani, care a catalogat-o ca fiind „prostească", arătând că notele au valoare pentru compararea elevilor între ei şi reprezintă o cerinţă pentru accesul la învăţământul superior.

Die Linke este cel mai mic partid de opoziţie din Germania, creditat de sondajele din ultimele luni cu maximum 5% din opţiunile alegătorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”