Temperaturi de vară în timp ce iarna bate la ușă. Cât de cald se anunță, când se schimbă vremea radical

Temperaturi de vară în timp ce iarna bate la ușă. Cât de cald se anunță, când se schimbă vremea radical

Temperaturi ca într-o zi de vară se anunță în sud-vestul României, în timp ce iarna bate la ușă. Vremea neobișnuită este pusă pe seama unui val de aer tropical care ajunge în țara noastră.

Vreme neobișnuit de caldă FOTO pixabay

Ultima lună de toamnă aduce temperaturi anormale, mai ales în sudul și sud-vestul țării.

Trebuie să menționăm că această săptămână va fi caracterizată de temperaturi în medie peste ceea ce va fi normal și abaterile termice, în medie, sunt mai mari cu 4,5-5 grade Celsius, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării” a precizat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Specialistul a mai spus, conform romaniatv.net că ”deocamdată rămânem pe un fond de vreme caldă cel puțin până la jumătatea lunii noiembrie, pentru că și a doua săptămână din noiembrie, 7-14 noiembrie, rămâne pe un semnal în care temperaturile să fie unele peste normal”.

De asemenea, în continuare se anunță deficit de precipitații. Începând de joi, 3 noiembrie, însă temperaturile încep să scadă treptat pe măsură ce se vor extinde ploile, astfel încât sâmbătă, duminică și la începutul săptămânii viitoare sunt așteptate precipitații în cea mai mare parte a țării.

Conform ANM, temperaturile ar putea să ajungă mai aproape de normalul perioadei, adică maxime care probabil săptămâna viitoare nu vor mai depăși 16-18 grade Celsius.

26 grade Celsius în sudul țării

Miercuri, 2 noiembrie, vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar în sud și sud-est deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 și 26 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 5 și 13 grade Celsius. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei în sud și sud-est, iar în rest vor fi înnorări și doar pe alocuri va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă, iar ziua pe arii restrânse în sud-vest și nord-est. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață.

În București, cerul va fi variabil pe parcursul zilei și va avea unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 26 grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius.

Scad temperaturile de joi

Joi, 3 noiembrie, conform meteorologilor, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în prima parte a intervalului în Moldova, apoi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 23 grade Celsius, iar cele minime, în general, vor fi cuprinse între minus 1 și 11 grade Celsius.

În Capitală, deși temperaturile sunt în scădere, vremea rămâne caldă. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 18 și 20 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 6 și 8 grade Celsius.

Ploi în regiunile vestice

Vineri, 4 noiembrie, meteorologii anunță tot vreme caldă, dar și ploi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 4 și 13 grade Celsius.

În București, maxima zilei va fi de 21 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 9 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro