Temutul general Oleksandr Sîrski este noul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, în locul lui Valeri Zalujnii

Temutul general Oleksandr Sîrski este noul comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, în locul lui Valeri Zalujnii

Președintele Volodimir Zelenski l-a numit pe generalul Oleksandr Sîrski în funcția de nou comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat șeful statului ucrainean pe canalul său oficial de Telegram.

"L-am numit pe generalul-colonel Sîrski în funcția de comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. Astăzi am vorbit cu generalii Moisiuk și Zabrodski. Experiența lor este în serviciul statului", a declarat Zelenski.

Șeful statului a adăugat că, începând de astăzi, o nouă echipă de conducere va prelua conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei.

"Vreau ca soldații noștri din Robotin sau Avdiivka, Statul Major General și Statul Major General să aibă aceeași viziune asupra războiului. Am avut zeci de discuții cu comandanții de diferite niveluri. În special, astăzi am vorbit cu generalii de brigadă Andriy Hnatov, Mihailo Drapati, Ihor Skobiuk și cu coloneii Pavlo Palisa și Vadim Suharevski. Toți aceștia sunt luați în considerare pentru poziții de conducere în armată și vor servi sub conducerea celui mai experimentat comandant ucrainean", a declarat Zelensk, citat de Zerkalo Nedeli.

Președintele a reamintit că noul șef al apărării are o experiență de succes în armată - el a condus operațiunea de apărare a capitale Kiev, la începutul invaziei ruse. De asemenea, are o experiență de succes în operațiuni ofensive - operațiunea de eliberare a Harkovului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?