Tenis - Belgia: O sută de persoane, vizate de ancheta privind trucarea unor meciuri

Tenis - Belgia: O sută de persoane, vizate de ancheta privind trucarea unor meciuri

O sută de persoane, jucători sau antrenori, sunt vizate de ancheta care se desfăşoară în Belgia privind trucarea unor meciuri de tenis, patru jucători francezi fiind reţinuţi în această săptămână, a anunţat vineri Parchetul federal belgian.

Ancheta, care afectează cel puţin şapte state (Bulgaria, Slovacia, Germania, Olanda, Franţa, SUA şi Belgia), priveşte un grup bine organizat din ţări din Europa de Est care acţiona în Belgia, specializat în aranjarea meciurilor de tenis.

''Grupul se concentra pe turnee minore din tenis unde aranjamentele se puteau face mai uşor'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Parchetului federal belgian, Eric Van Duyse.

Doi tenismeni francezi, Jules Okala şi Mick Lescure, au fost arestaţi marţi dimineaţă, cu puţin timp înainte de a participa la un turneu de categoria a treia, Futures de Bressuire, care se desfăşoară în vestul Franţei, pentru presupusa lor implicare în reţeaua internaţională de manipulare a rezultatelor meciurilor. Ulterior, alţi doi francezi au fost reţinuţi, dar toţi patru au fost eliberaţi miercuri. Ei sunt acuzaţi că au acceptat aranjamente ale rezultatelor partidelor disputate în turnee Futures sau Challenge în ţări ale Asiei de sud-est.

Directorul general al Federaţiei Franceze de Tenis, Jean-Francois Vilotte, declara pentru France Info că reţeaua respectivă are probabil originea în Belgia şi nu are nicio legătură cu locul în care cei doi jucători au fost reţinuţi.

Anchetatorii îi suspectează pe Okala (21 ani), care a ocupat locul 381 ATP în 2016, şi Lescure (25 ani), aflat pe locul 487 mondial în 2018, că au primit bani pentru a se lăsa învinşi în turnee de categoria Futures sau Challenger, între 2015 şi 2018.

Arestarea acestora face parte dintr-o procedură internaţională, care a vizat zeci de jucători şi sute de partide, începând din 2014. Oamenii legii cred că în centrul reţelei respective se află un bărbat de origine armeană Grigor S., alias "Maestrul", arestat în luna iunie în Belgia şi acuzat de mai multe delicte, între care corupţie, spălare de bani, falsificare şi infracţiune la legislaţia privind jocurile de noroc.

Surse din cadrul anchetei, citate de France Info precizau că sunt vizaţi în acest caz jucători aflaţi între locurile 200 şi 800 în clasamentul ATP, neexistând suspiciuni legate de tenismeni de prim rang. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...