Tenis - Fed Cup: Echipa de dublu a României va fi compusă din Simona Halep şi Monica Niculescu

Tenis - Fed Cup: Echipa de dublu a României va fi compusă din Simona Halep şi Monica Niculescu

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Meciul de dublu, decisiv pentru semifinala România-Franţa (2-2) din Fed Cup, se va disputa duminică între perechile Monica Niculescu/Simona Halep şi Kristina Mladenovic/Caroline Garcia, după cum au anunţat căpitanii celor două echipe, Florin Segărceanu respectiv Julien Benneteau.

Partida de dublu va stabili învingătoarea acestei semifinale dramatice de la Kindarena din Rouen. La dublu, Niculescu este nr. 46 WTA, iar Halep nr. 417. Mladenovic ocupă locul 3 WTA la dublu, iar Garcia locul 887.

În primele partide de simplu disputate sâmbătă la Kindarena din Rouen, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a dispus de Mihaela Buzărnescu cu 6-3, 6-3. Duminică, Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia cu 6-7 (6), 6-3, iar Pauline Parmentier a trecut de Irina Begu cu 6-3, 2-6, 6-2.

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...