Tenis - Fed Cup: Irina Begu şi Pauline Parmentier se înfruntă în a doua partidă de simplu de duminică

Tenis - Fed Cup: Irina Begu şi Pauline Parmentier se înfruntă în a doua partidă de simplu de duminică

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Căpitanii-nejucători ai României şi Franţei, Florin Segărceanu respectiv Julien Benneteau au decis să opereze modificări pentru al doilea meci de simplu, din cadrul semifinalei România-Franţa din Fed Cup, astfel încăt Irina Begu i-a luat locul Mihaelei Buzărnescu (83 WTA), în timp ce Pauline Parmentier (53 WTA) a substituit-o pe Kristina Mladenovic.

După primele trei partide de simplu, România conduce Franţa cu 2-1.

În meciurile directe dintre cele două jucătoare, Irina Begu e la egalitate cu Pauline Parmentier (3-3), cu ultimele victorii la Bucureşti în 2017 (7-5, 6-0) şi la New Haven (6-2, 7-6) în 2012, şi o înfrângere în 2018 la Istanbul (3-6, 4-6).

Introducerea Irinei Begu în ultima partidă de simplu implică faptul că echipa noastră de dublu va fi formată din Monica Niculescu şi Raluca Olaru, sub rezerva unei posibile introduceri de ultim moment a Simonei Halep alături de Niculescu.

În primele partide de simplu disputată sâmbătă la Kindarena din Rouen, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1, iar Caroline Garcia a dispus de Mihaela Buzărnescu cu 6-3, 6-3. În prima partidă de simplu de duminică, Simona Halep, nr. 2 mondial, a învins-o pe Caroline Garcia (21 WTA) cu 6-7 (6), 6-3, 6-4 după 2h57min.

Învingătoarea în semifinala de la Rouen va înfrunta Australia în finala Fed Cup, programată în zilele de 9 şi 10 noiembrie.

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale