Tenis - Fed Cup: Mihaela Buzărnescu - Pot spune că am jucat bine, dar puteam mai mult

Tenis - Fed Cup: Mihaela Buzărnescu - Pot spune că am jucat bine, dar puteam mai mult

Trimisul special al AGERPRES, Teodor Ciobanu, transmite: Mihaela Buzărnescu, învinsă de Caroline Garcia (3-6, 3-6) în a doua partidă de simplu a semifinalei România-Franţa din Fed Cup, a opinat că a jucat bine, peste ce a arătat la Ostrava în meciul cu Cehia, dar experienţa superioară a jucătoarei franceze şi-a spus cuvântul.

România şi Franţa se află la egalitate, 1-1, după partidele disputate sâmbătă la Kindarena din Rouen. În prima partidă, Simona Halep a învins-o pe Kristina Mladenovic cu 6-3, 6-1.

''A fost un meci greu, am jucat foarte bine de la început până la sfârşit. Din cauza jocului ei, am fost nevoită să schimb tactica pe care am vrut s-o aplic şi asta a fost un lucru bun, pentru că am reuşit să aplic o a doua tactică. M-am simţit bine, am fost motivată, în schimb la un anumit scor, şi în setul 1 şi în setul 2, nu s-a mai legat ceva. Nu că am simţit eu vreo presiune, dar poate şi jocul ei m-a făcut să fac anumite greşeli. Îmi pare foarte rău că nu am reuşit să aduc punctul astăzi, ca să putem intra mâine cu 2-0. Mi-am dorit enorm, dar m-am simţit mult mai bine astăzi decât la Ostrava, fizic şi motivaţional, am fost o altă persoană şi mă bucur mult că mă apropii de forma pe care o aveam înainte. Nu este uşor deloc să joci cu Caroline, joacă foarte bine, are foarte multă experienţă, şi sper ca mâine echipa noastră să aducă mâine un rezultat final pozitiv'', a declarat Buzărnescu, nr. 30 mondial.

Mihaela este pregătită să joace duminică şi al doilea meci de simplu al României, dar rămâne de văzut dacă Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător, îi va acorda încredere sau va încerca altă variantă.

''Eu sunt pregătită pentru orice meci, nu se ştie dacă mâine va juca Mladenovic, îşi pot schimba echipa, şi noi putem schimba echipa. Asta se va decide de căpitanii echipelor şi de tot staff-ul. Eu sunt pregătită pentru orice, sunt aici să susţin echipa în orice condiţie şi important e ca la sfârşitul zilei de duminică noi să avem meciurile câştigate şi să ajungem în finală, asta ne dorim cu toţii. Eu am dat tot ce am putut astăzi şi am simţit că a fost bun jocul, dar mereu se poate mai mult şi tot timpul e ceva de reproşat. Eu sunt o persoană foarte strictă cu mine şi mereu îmi reproşez mai mult decât trebuie, aşa că astăzi pot spun că am jucat bine, dar puteam mai mult cu siguranţă'', a adăugat Mihaela.

Semifinala Franţa - România se joacă pe o suprafaţă de zgură instalată în Palatul Sporturilor Kindarena din Rouen, cu o capacitate de 4.976 locuri, conform informaţiilor furnizate de organizatori. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…