Tenis - Laver Cup: Federer și Nadal au câștigat meciul lor de dublu, Europa conduce Restul lumii cu 9-3

Tenis - Laver Cup: Federer și Nadal au câștigat meciul lor de dublu, Europa conduce Restul lumii cu 9-3

Celebrii tenismeni Roger Federer (Elveția) și Rafael Nadal (Spania), care au făcut prima dată pereche, au câștigat sâmbătă meciul de dublu împotriva americanilor Sam Querrey și Jack Sock, 6-4, 1-6, 10-5, iar Europa conduce echipa Restului lumii cu 9-3 după a doua zi a turneului demonstrativ Laver Cup ce se desfășoară la Praga.

Noul format, inițiat de Federer și inspirat de competiția de golf Ryder Cup, prevede trei meciuri pe zi, dintre care trei de simplu și unul de dublu, amintește AFP. Victoriile sunt răsplătite cu un punct vineri, două puncte sâmbătă și trei puncte duminică. Echipa victorioasă trebuie să adune cel puțin 13 puncte. Dacă scorul este 12-12 la finalul celor patru meciuri prevăzute duminică, va mai fi disputat un meci decisiv de dublu.
Cei 17.000 de spectatori i-au putut urmări sâmbătă la dublu pe cei mai buni jucători ai planetei, Rafael Nadal (N.1) și Roger Federer (N.2), care au câștigat împreună 35 de turnee de Mare Șlem.
"Sunt foarte bucuros de această victorie", a spus Federer, care nu mai disputase un meci de dublu de trei ani. "A fost destul de special și sunt bucuros că am jucat și câștigat împreună cel puțin un meci", a adăugat el.
"A fost multă energie pe teren. A fost o senzație incredibilă, un moment unic", a spus Nadal.
Tot sâmbătă, într-un meci de simplu, australianul Nick Kyrgios (N.20) l-a învins pe cehul Tomas Berdych (N.19) în trei seturi, 4-6, 6-7 (7/4), 10-6.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...