Tenis - Wimbledon: Noi reguli pentru a lupta împotriva abandonurilor

Tenis - Wimbledon: Noi reguli pentru a lupta împotriva abandonurilor

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au introdus reguli noi pentru ediţia din acest an, ce se va desfăşura între 2 şi 15 iulie, cu scopul de a reduce numărul abandonurilor în primul tur, informează AFP.

All England Club a introdus regula "50/50" pentru a nu se repeta experienţele neplăcute din ediţia de anul trecut, marcată de şapte abandonuri în timpul meciurilor din turul inaugural.

Până la ediţia 2017, un jucător trebuia să evolueze în primul tur ca să-şi primească recompensa. Unii dintre ei s-au prezentat pe teren afectaţi de accidentări şi au abandonat rapid.

Concurenţii accidentaţi vor putea cere de acum 50% din recompensă (mărită la 44.000 de euro) dacă se retrag cel mai târziu în ziua de joi dinaintea primului tur. Restul de 50% va reveni înlocuitorului sportivului accidentat.

Pentru ca această regulă să nu fie ocolită, turneul a avertizat că oricine "va abandona sau va oferi o performanţă sub normele profesioniste" în primul tur va putea primi o amendă la fel de mare ca prize money-ul său iniţial.

Organizatorii de la Wimbledon au respins în schimb ideea introducerii unui "shot clock", care să limiteze timpul dintre două schimburi.

Organizatorii turneului de Mare Şlem de pe iarba londoneză au confirmat că sportivii nu vor putea primi indicaţii de la antrenorii lor în timpul meciurilor.

"Tenisul este un sport de gladiatori, eşti singur. Nu suntem deloc de acord cu asta", a afirmat directorul turneului, Richard Lewis, într-o conferinţă de presă.

În 2018, valoarea totală a premiilor pentru acest turneu va fi de 34 de milioane de lire sterline (38,6 milioane de euro). Câştigătorii vor obţine aproape aceeaşi sumă ca anul trecut, adică 2,55 milioane de euro.

Învingătorii ediţiei 2017 au fost elveţianul Roger Federer şi spaniola Garbine Muguruza.AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…