Tenis: Afacerea Osaka - Organizatorii turneelor de Mare Şlem promit "îmbunătăţiri semnificative"

Tenis: Afacerea Osaka - Organizatorii turneelor de Mare Şlem promit "îmbunătăţiri semnificative"

Organizatorii celor patru turnee de tenis de Mare Şlem s-au angajat din nou, marţi, să aducă "îmbunătăţiri semnificative" pentru a susţine jucătorii, după retragerea japonezei Naomi Osaka, nr. 2 mondial, din turneul de la Roland Garros, informează AFP.

Luni seara, preşedintele Federaţiei franceze de tenis, Gilles Moretton, a afirmat voinţa organizatorilor turneelor de Mare Şlem de a aborda problema sănătăţii mentale a jucătorilor.

"La fel ca toate celelalte turnee de Mare Şlem, WTA, ATP şi ITF, noi rămânem atenţi la binele tuturor sportivilor şi ne angajăm să continuăm să îmbunătăţim toate aspectele experienţei jucătoarelor şi jucătorilor la turneul nostru, inclusiv cu media, aşa cum am făcut întotdeauna", a precizat acesta într-un comunicat difuzat pe Twitter.

"În numele turneelor de Mare Şlem, noi ţinem să oferim susţinerea noastră lui Naomi Osaka şi tot sprijinul de care are nevoie, indiferent în ce mod, pe durata perioadei în care va sta departe de terenul de tenis. Este o sportivă excepţională şi suntem nerăbdători să o vedem din nou atunci când va considera", au transmis cei patru preşedinţi ai turneelor de Grand Slam, semnatarii comunicatului.

Naomi Osaka a anunţat, luni, pe Twitter, că se retrage din turneul de la Roland Garros.

''Cea mai bună alegere pentru turneu, pentru celelalte jucătoare şi pentru mine este să mă retrag (din turneu), pentru ca toată lumea să se poată concentra pe tenis'', a scris Osaka în reţeaua de socializare.

Naomi Osaka a precizat că a suferit momente de depresie după ce a câştigat primul său titlu de Mare Şlem, în 2018, la US Open, iar discuţiile cu jurnaliştii i-au declanşat aceste probleme.

''Nu am dorit niciodată să fiu un motiv de distragere şi recunosc că nu e cel mai potrivit moment, iar mesajul meu ar fi putut fi mai clar. Însă, ce e cel mai important, nu aş trivializa niciodată termenul de sănătate mentală şi nici nu l-aş folosi cu uşurinţă. Adevărul este că am suferit momente îndelungate de depresie după US Open 2018 şi am avut dificultăţi foarte mari să trec peste ele. Toţi care mă cunosc ştiu că sunt introvertită şi toţi cei care m-au văzut la turnee au observat că deseori port căşti audio, care mă ajută să trec peste anxietatea mea social'', a explicat Osaka.

Osaka a fost amendată cu suma de 15.000 de dolari de organizatorii turneului de la Paris pentru faptul că a lipsit de la conferinţa de presă care a urmat victoriei sale din primul tur, 6-4, 7-6 (5) cu românca Patricia Ţig.

Naomi Osaka risca descalificarea în cazul în care continua să lipsească de la conferinţele de presă, au precizat organizatorii

Osaka făcuse un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză a susţinut că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ''ai lovi o persoană care este căzută''.

Naomi Osaka era adversara Anei Bogdan în turul secund la Roland Garros, astfel că românca s-a calificat fără joc în turul al treilea.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...