Tenis: Alexander Zverev, eliminat de la Roland Garros de italianul Jannick Sinner

Tenis: Alexander Zverev, eliminat de la Roland Garros de italianul Jannick Sinner

Tenismanul german Alexander Zverev, numărul 7 mondial şi finalist luna trecută la US Open, a fost învins de tânărul jucător italian Jannick Sinner (75 ATP), cu 6-3, 6-3, 4-6, 6-3, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros.

La 19 ani, Sinner a reuşit să acceadă în premieră în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem, iar în această fază îl va înfrunta pe campionul en titre, spaniolul Rafael Nadal. Până acum cel mai bun rezultat al său la un Mare Şlem era turul al doilea, atins în ianuarie la Australian Open. La celelalte două apariţii ale sale pe un tabloul principal de Mare Şlem a pierdut de fiecare dată în primul tur, în 2019 şi 2020 la US Open.

Zverev atinsese sferturile de finală al Paris precedentele două ediţii.

Sinner a devenit cel mai tânăr sfertfinalist la un turneu de Mare Şlem de la Novak Djokovic, în 2006, tot la Paris.

Argentinianul Diego Schwartzman, numărul 14 mondial, s-a calificat în sferturi la Roland Garros, după ce a trecut duminică de italianul Lorenzo Sonego (46 ATP), cu 6-1, 6-3, 6-4, la capătul unui meci întrerupt de ploaie timp de o oră.

În turul următor, Schwartzman îl va înfrunta pe austriacul Dominic Thiem, al treilea favorit, care a trecut de francezul Hugo Gaston (239 ATP) după cinci seturi, cu 6-4, 6-4, 5-7, 3-6, 6-3. Schwartzman a mai jucat trei sferturi de finală la turneele de Mare Şlem (Roland Garros 2019, US Open 2017 şi 2019), însă nu a ajuns niciodată în semifinale.

Campionul en titrem, spaniolul Rafael Nadal, s-a calificat cu uşurinţă în sferturi, după 6-1, 6-1, 6-2 cu americanul Sebastian Korda.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...