Tenis: Alexandra Dulgheru s-a oprit în turul al doilea la Roland Garros

Tenis: Alexandra Dulgheru s-a oprit în turul al doilea la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit, cap de serie numărul 25, cu 7-5, 6-2, miercuri, în runda a doua a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.

Dulgheru (28 ani, 160 WTA), venită din calificări, s-a înclinat după o oră şi 37 de minute în faţa unui cap de serie (22 ani, 24 WTA).

Alexandra, care miercuri a împlinit 29 de ani, a început mai greoi şi Kontaveit a condus cu 3-0, Dulgheru s-a apropiat la 3-2, dar baltica a refăcut diferenţa, 5-2. Dulgheru a reuşit să restabilească egalitatea, 5-5, a ratat o minge de break, iar apoi a cedat cu 5-7. În setul secund, Kontaveit a reuşit un prim break la scorul de 3-2, iar apoi a încheiat pe serviciul româncei.

Dulgheru a avut 11 winners şi 27 de erori neforţate, în timp ce Kontaveit a avut 3 aşi, 4 duble greşeli, 31 de mingi direct câştigătoare şi 31 de erori neprovocate.

Românca va primi un cec de 79.000 de euro şi 110 puncte WTA.

Tot miercuri, Simona Halep s-a calificat în turul al doilea, după 2-6, 6-1, 6-1 cu americanca Alison Riske, iar Mihaela Buzărnescu s-a calificat în turul al treilea, după 6-1, 6-2 cu suedeza Rebecca Peterson. Joi vor evolua în turul al doilea Irina Begu (cu chinezoaica Shuai Zhang) şi Ana Bogdan (cu germanca Angelique Kerber)
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...