Tenis: Amanda Anisimova şi Leylah Fernandez, adversare în optimi la Roland Garros

Tenis: Amanda Anisimova şi Leylah Fernandez, adversare în optimi la Roland Garros

Americanca Amanda Anisimova, locul 28 WTA, şi canadianca Leylah Fernandez, locul 18 WTA, vor fi adversare în optimile de finală ale turneului de tenis de Mare Şlem de la Roland Garros, transmite presa internaţională.

Amanda Anisimova, cap de serie numărul 27, a acces vineri în optimi după ce jucătoarea cehă Karolina Muchova (81 WTA) a fost nevoită să se retragă, ea accidentându-se la glezna dreaptă în timpul meciului. Karolina Muchova îşi adjudecase primul set, 7-6 (9/7), l-a pierdut pe al doilea cu 6-2 şi era condusă cu 3-0 în decisiv.

Muchova, 25 de ani, la un moment dat locul 19 mondial, a fost semifinalistă anul trecut la Australian Open şi a jucat două sferturi de finală la Wimbledon, însă în ultimele 12 luni a avut probleme cu accidentările. Jucătoarea cehă o eliminase în turul anterior pe grecoaica Maria Sakkari, numărul 3 mondial.

Anisimova, în vârstă de 20 de ani, a devenit acum trei ani cea mai tânără americancă semifinalistă la Roland Garros după Jennifer Capriati în 1990. La ediţia din acest an, ea a trecut în primul tur de japoneza Naomi Osaka, ce are în palmares patru victorii în turnee de Mare Şlem.

Ea va lupta pentru un loc în sferturi cu canadianca Leylah Fernandez (18 WTA), finalista ultimei ediţii a US Open. Aceasta a eliminat-o vineri pe campioana olimpică, elveţianca Belinda Bencic (14 WTA), după trei seturi, 7-5 3-6 7-5.

În optimi a mers şi tânără jucătoare americană Coco Gauff, 18 ani şi locul 23 WTA, cea mai tânără jucătoare de la actuala ediţie, care a învins-o cu 6-3, 6-4, pe estoniana Kaia Kanepi (46 WTA), care este la 36 de ani cea mai vârstnică jucătoare de la ediţia din acest an.

Următoarea adversară a lui Coco Gauff va fi belgianca Elise Mertens (32 WTA), care s-a impus vineri în duelul cu rusoaica Varvara Graceva (71 WTA), 6-2, 6-3.

Tot în turul 3, belarusa Aleksandra Sasnovici (47 WTA) a eliminat-o pe germanca Angelique Kerber, locul 17 WTA, fost lider mondial, după două seturi, 6-4, 7-6 (7/5). Aleksandra Sasnovici o va întâlni în optimi pe italianca Martina Trevisan (59 WTA). Aceasta nu a avut emoţii în turul 3 în faţa australiencei Daria Saville (127 WTA), de care a dispus cu 6-3, 6-4.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”