Tenis: Americanca Alison Riske, adversara româncei Jaqueline Cristian, în finala de la Linz (WTA)

Tenis: Americanca Alison Riske, adversara româncei Jaqueline Cristian, în finala de la Linz (WTA)

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian o va înfrunta pe americanca Alison Riske în finala turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, ambele beneficiind de retragerile adversarelor în semifinale.

Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, a profitat de retragerea compatrioatei sale Simona Halep, din cauza unei accidentări, calificându-se în prima sa finală WTA din carieră fără a juca vreun minut în penultimul act.

Halep (30 ani, 22 WTA), a doua favorită, s-a accidentat în meciul de miercuri, cu italianca Jasmine Paolini, câştigat cu 4-6, 7-5, 6-0, după două ore şi 13 minute.

Pentru Jaqueline Cristian, care a intrat pe tabloul principal la Linz ca ''lucky loser'', a beneficiat în optimi de alt abandon, al suedezei Rebecca Peterson, la scorul de 5-2.

Cristian şi-a asigurat un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta în premieră pe americanca Alison Riske (31 ani, 73 WTA).

Riske, desemnată cap de serie numărul trei la Linz, a profitat, joi, de abandonul conaţionalei Danielle Collins, a treia favorită, după primul set, câştigat de Alison cu 7-5.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...