Tenis: Americanca Danielle Collins critică atitudinea lui Djokovic vizavi de US Open

Tenis: Americanca Danielle Collins critică atitudinea lui Djokovic vizavi de US Open

Jucătoarea americană de tenis Danielle Collins, nr. 51 WTA, a reacţionat virulent la atitudinea critică a liderului ATP, Novak Djokovic, privind protocoalele de siguranţă propuse de organizatorii US Open, reamintind că jucătorii trebuie să joace pentru a câştiga bani din nou, relatează Reuters.

US Open este programat începând cu 31 august la arena Flushing Meadows din New York, iar, în weekend, Djokovic a apreciat că protocoalele de siguranţă impuse de organizatori ridică mari probleme jucătorilor. Sârbul, cu 17 Grand Slam-uri în palmares, a deschis un fond de ajutor pentru jucătorii cu clasament inferior, pe care îi va susţine cel puţin până la finalul lunii iulie.

''Asta este o contradicţie serioasă. Nimeni nu a mai putut să joace sau să facă bani din luna februarie. Aceasta este o oportunitate uriaşă pentru jucători de a începe să producă bani din nou şi iată că avem un jucător de top mondial care spune că ar fi prea dificil să fie neînsoţit la turneu'', a declarat Collins, semifinalistă la Australian Open 2019, pe Instagram. Djokovic a făcut referire la faptul că va fi permis accesul la club sau la hotel unei singure persoane din staff, în condiţiile în care prezenţa unui antrenor, a preparatorului fizic şi a fizioterapetului este socotită indispensabilă de campionul sârb.

Collins l-a îndemnat pe Djokovic, şeful Consiliului jucătorilor din ATP Tour, să-i susţină pe organizatorii US Open: ''Este uşor, când cineva care a câştigat 150 milioane dolari în cariera lui să spună lumii ce să facă cu banii lor şi apoi să refuze să joace la US Open''.

SUA se confruntă în continuare cu efectele pandemiei de coronavirus şi cu protestele zilnice anti-rasism declanşate de moartea lui George Floyd la Minneapolis.

Australianul Nick Kyrgios are însă o opinie diferită de Danielle Collins şi susţine că US Open nu se poate disputa într-un context marcat de noul coronavirus şi de manifestările anti-rasism: ''ATP încearcă să facă US Open să meargă înainte. O decizie egoistă cu tot ce se întâmplă în acest moment. Evident Covid-19, dar şi protestele, cu toţii trebuie să trecem peste aceste provocări înainte ca tenisul să poată reveni, după părerea mea''.

Circuitele profesioniste de tenis sunt suspendate cel puţin până la sfârşitul lunii iulie, iar o decizie privind US Open este aşteptată săptămâna viitoare.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate