Tenis: Ana Bogdan, calificare dramatică în optimi la Monterrey (WTA)

Tenis: Ana Bogdan, calificare dramatică în optimi la Monterrey (WTA)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat dramatic în optimile de finală ale turneului WTA de la Monterrey (Mexic), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, luni, după ce a învins-o pe mexicanca Victoria Rodriguez, cu 4-6, 6-4, 7-6 (5).

Bogdan (25 ani, 90 WTA) s-a impus, pe o căldură sufocantă, după două ore şi 23 de minute în faţa unei adversare de 22 de ani, care ocupă locul 296 în ierarhia mondială.

Primul set a fost unul echilibrat, în care mexicanca a preluat iniţiativa după ce Ana a condus cu 1-0 şi 2-1, reuşind să încline balanţa pe final şi să se impună cu 6-4.

În actul secund, Rodriguez a condus cu 4-2, dar au urmat patru ghemuri la rând ale româncei, care a câştigat cu 6-4.

În decisiv, Ana Bogdan a condus cu 2-0, 3-1, a fost egalată, 3-3, apoi s-a desprins din nou, la 5-3, a ratat două mingi de meci, la 5-4, pe propriul serviciu, iar Rodriguez a întors scorul şi a avut 6-5, după ce românca a irosit patru mingi de break. Rodriguez şi-a procurat şi o minge de meci, dar Ana Bogdan a reuşit să o salveze şi să trimită setul în tiebreak. Debutul tiebreak-ului a fost catastrofal pentru ea, Rodriguez desprinzându-se rapid la 4-0. Bogdan a început cursa de revenire, s-a apropiat la 4-3, iar de la 5-3 a reuşit patru puncte consecutive, care i-au adus victoria.

Ana Bogdan a reuşit 8 aşi, a făcut 2 duble greşeli şi şi-a creat 18 mingi de break (6 transformate). Rodriguez a avut 6 aşi a comis 4 duble greşeli.

A fost a treia victorie a Anei Bogdan în faţa mexicancei, pe care a mai învins-o în 2016 la un turneu ITF la Grado (Italia), cu 6-2, 6-3, în optimi, şi anul trecut la Mumbai (India), cu 6-1, 6-1, în primul tur.

Bogdan şi-a asigurat un cec de 3.310 dolari şi 30 de puncte WTA, urmând să joace în optimi cu învingătoarea dintre Sara Sorribes Tormo (Spania) şi Tereza Martincova (Cehia).
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…