Tenis: Ana Bogdan, desemnată revelaţia lunii aprilie (WTA)

Tenis: Ana Bogdan, desemnată revelaţia lunii aprilie (WTA)

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost desemnată revelaţia lunii aprilie în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), în ancheta realizată pe site-ul acestuia.

Bogdan (25 ani), care a reuşit recent să intre în top 100 WTA, a demonstrat luna trecută forma bună care a adus-o unde este în prezent, pe locul 67 în clasamentul mondial.

La primele sale turnee jucate din luna ianuarie încoace, Ana Bogdan a reuşit să joace două semifinale consecutive pe două suprafeţe diferite, la Monterrey (hard) şi Bogota (zgură), pierzând de fiecare dată în faţa celei care a câştigat titlul, Garbine Muguruza, respectiv Ana Karolina Schmiedlova.

Ana Bogdan le-a devansat în această anchetă pe americanca Bernarda Pera şi pe ucraineanca Marta Kostiuk.

Bernarda Pera a reuşit şi ea să acceadă în top 100 după ce a ajuns până în sferturi la Charleston, câştigând meciuri cu Jana Cepelova, Daiana Iastremska şi Sara Errani, înainte de a fi învinsă de Madison Keys.

Marta Kostiuk (doar 15 ani) a devenit cea mai tânără jucătoare, de la Martina Hingis în 1994, care a câştigat un meci în primul tur la Stuttgart.

Laureatele lunilor precedente au fost taiwaneza Su-wei Hsieh (ianuarie), rusoaica Daria Kasatkina (februarie) şi americanca Danielle Collins (martie).
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...