Tenis: Ana Bogdan, învinsă dramatic de Daiana Iastremska, în primul tur la Lyon

Tenis: Ana Bogdan, învinsă dramatic de Daiana Iastremska, în primul tur la Lyon

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă dramatic de ucraineanca Daiana Iastremska, în trei seturi, cu 3-6, 7-6 (7), 7-6 (7), marţi seara, în prima rundă a turneului WTA 250 de la Lyon, dotat cu premii totale de 193.127 de euro.

Ana Bogdan (29 ani, 97 WTA) s-a înclinat la capătul unui meci-maraton care a durat trei ore şi 5 minute.

Românca a dominat primul set şi s-a impus cu 6-3. Actul secund a fost echilibrat şi s-a mers cap la cap, dar Ana a ratat o minge de meci la 6-5. În tiebreak, Iastremska a reuşit să fructifice a treia sa minge de set (9-7) şi a egalat situaţia. Setul decisiv a fost unul tensionat, cu răsturnări de scor: Bogdan a condus cu 2-0 şi 3-1, ratând şansa de a se desprinde la 3-0, apoi Iastremska a câştigat trei ghemuri la rând şi a preluat controlul (4-3). Setul a ajuns în tiebreak, unde ucraineanca a condus cu 4-0 şi 6-3, a ratat trei mingi de meci, apoi Bogdan a ratat alta, la 7-6, după care Daiana Iastremska s-a impus cu 9-7.

Următoarea sa adversară va fi Cristina Bucsa (Spania).

Iastremska (21 ani, 140 WTA), plecată săptămâna trecută de la Odesa, după izbucnirea războiului, şi ajunsă în România, de unde a zburat în Franţa, a mai învins-o pe Ana Bogdan în 2018, în calificări la Beijing, cu 6-2, 6-4.

Ana Bogdan s-a ales cu un cec de 2.158 de euro şi un punct WTA.

La dublu, perechea româno-rusă Monica Niculescu/Alexandra Panova s-a calificat în sferturile de finală, după 2-6, 7-5, 10-7 cu cuplul Elsa Jacquemot (Franţa)/Tatjana Maria (Germania), într-o oră şi 35 de minute.

Niculescu şi partenera şi-au asigurat un cec de 1.854 de euro şi 60 de puncte WTA la dublu. Următoarele lor adversare vor fi Georgina Garcia-Perez (Spania) şi Xenia Knoll (Elveţia), victorioase în primul tur în faţa surorilor Daiana şi Ivana Iastremska.

În alt meci din primul tur, cuplul româno-georgian Irina Bara/Ekaterine Gorgodze a fost întrecut de britanicele Alicia Barnett/Olivia Nicholls cu 6-3, 6-4, într-o oră şi 13 minute, alegându-se cu un cec de 1.410 euro şi un punct WTA la dublu.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA