Tenis: Ana Bogdan, învinsă în primul tur la Wimbledon

Tenis: Ana Bogdan, învinsă în primul tur la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de spaniola Lara Arruabarrena cu 6-1, 3-6, 8-6, marţi, în prima rundă a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului.

Bogdan (25 ani, 59 WTA) s-a înclinat în faţa ibericei (26 ani, 88 WTA) după două ore şi 6 minute de joc.

Românca a cedat fără drept de apel primul set, cu 1-6, a început actul secund cu stângul (break Arruabarrena), dar apoi a întors scorul (2-1), a condus cu 5-2 şi a luat setul cu 6-3. În decisiv, Bogdan a condus cu 2-0, dar a pierdut trei ghemuri la rând, a reuşit un break la 4-4 şi a servit pentru meci la 5-4, dar în cele din urmă a fost întrecută cu 8-6.

Iberica s-a impus şi la singura confruntare anterioară, în 2016, la Rio, cu 7-5, 5-7, 6-3, în optimi.

Ana Bogdan va primi un cec de 39.000 de lire sterline şi 10 puncte WTA pentru participare. Ea va evolua în continuare la dublu, alături de Kaitlyn Christian (SUA), împotriva cuplului alcătuit din Ying-Ying Duan (China) şi Aleksandra Sasnovici (Belarus).

Bogdan este a treia româncă eliminată din primul tur la Wimbledon, după Irina Begu şi Elena-Gabriela Ruse. Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru şi Mihaela Buzărnescu au obţinut victorii luni, iar marţi mai sunt programate să joace Simona Halep (principala favorită) contra japonezei Kurumi Nara şi Monica Niculescu împotriva japonezei Naomi Osaka, desemnată cap de serie numărul 18.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?