Tenis: Ana Bogdan, învinsă la BRD Bucharest Open după un meci de 3 ore cu principala favorită, Anastasija Sevastova

Tenis: Ana Bogdan, învinsă la BRD Bucharest Open după un meci de 3 ore cu principala favorită, Anastasija Sevastova

Jucătoarea română Ana Bogdan (127 WTA) a fost eliminată în turul 1 al BRD Bucharest Open, turneu dotat cu premii totale de 250.000 de dolari, după un meci de peste 3 ore pierdut cu 7-5, 6-7 (4), 5-7 în faţa principalei favorite şi deţinătoare en titre a trofeului, letona Anastasija Sevastova.

Practic Anastasija Sevastova (nr. 11 mondial) a reuşit să câştige marţi cu ultima jucătoare în faţa căreia a pierdut la turneul de la Bucureşti. În ediţia 2017 a BRD Bucharest Open, Ana Bogdan câştiga cu 6-1, 6-3 în sferturile de finală în singura sa întâlnire cu jucătoarea letonă, aceasta din urmă câştigând apoi trofeul la Arenele BNR în 2018.

Meciul de marţi, care a durat 3 ore şi 2 minute, a fost unul foarte echilibrat, atât la nivelul jocului prestat, cât şi al statisticii. Sevastova a reuşit 6 aşi faţă de cei 5 ai Anei Bogdan, a făcut 3 duble greşeli, la fel ca şi adversara ei, în timp ce procentajul primului serviciu a fost de 66 la 56 în favoarea jucătoarei române.

Ana Bogdan a jucat şi anul trecut la Bucureşti, tot în primul tur, un meci maraton de 3 ore şi 18 minute. Atunci ea a pierdut în faţa slovacei Anna-Karolina Schmiedlova cu 4-6, 7-6 (4), 7-5.

În optimile de finală ale BRD Bucharest Open, Anastasija Sevastova urmează să întâlnească o altă jucătoare română, Patricia Ţig, cea care, marţi, a trecut în două seturi, 6-2, 6-1, de unguroaica Anna Bondar.

În vârstă de 26 de ani, Ana Bogdan va primi din partea organizatorilor 1.925 dolari şi 1 punct WTA.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...